Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Tang, torsk & tipi
Efterårsferie på Cirkusmuseet
Efterårsferie på Kunsten
 
Musik
Copenhagen Irish Festival
Mirja Klippel på turné
 
Teater
Os og dem
 
Udstilling
Vejret Rundt i Rundetaarn
 
Film
Vildheks
Venom
 
Diverse
NGO leder omfavner Danmark
Halloween i Tivoli
Efterår på Falkonergården
Efterårsferie på Bakken

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Os og dem

Tor. 11. apr. 2013


(Foto: Bjarne Stæhr)

Ikke én, men i stedet ni forskellige små forestillinger. Alle med hver deres lille scene rundt omkring i Granhøjs bygning i Århus. Man vandrer fra scene til scene og møder fuldstændigt forskellige små forestillinger, som dog alle har et fælles tema: Indvandring, og at dagens Danmark ikke kun består af lyshårede, etniske danskere

Teater Rio Rose beskriver selv Verdensrum som en kollageforestilling om fordomme, danskhed og hudfarve. Den beskrivelse kan ikke være mere rammende. Med alle teatrets virkemidler og mange vinkler spiddes vi danskeres lukkethed og afvisning af "de andre". Det er der intet nyt i, budskabet er både 10, 20 og 30 år gammelt. Hvorfor er det så interessant at skrive om Verdensrum? Det er det, fordi Verdensrum er en anderledes teaterforestilling; meget anderledes.

Når man sidder ved den enkelte scene, kan man undre sig over, hvad meningen er. Bevares, det er da godt skuespil og virker både stærkt og intimt, men også meget kunstnerisk elitært og smalt, og man kan undres over, hvad flere af scenerne vil sige. Men så når man går fra Granhøj, begynder indtrykkene at bundfælde sig. Ikke nødvendigvis fra alle scenerne, men måske er det bare et par stykker, som har gjort indtryk. Og det er stærke indtryk, der er lagt i bagagen. Store dele af Verdensrum skal nok hurtigt forsvinde i glemslen, men nogle af scenerne vil blive siddende på nethinden lang tid fremover.

Hvad er det så, der sker på scenerne? Indholdet af Verdensrum skal ikke afsløres her, dels fordi overraskelsen er en så stor del af forestillingen, og dels fordi en beskrivelse på tekst ikke vil yde retfærdighed. Forestillingen vil simpelthen fremstå som en tand for langhåret for mange. Det er den måske også, men det betyder intet, da de scener, der har brændt sig fast, gør at Verdensrum er en stor oplevelse.

De fem stjerner, den får, er en samlet score for de ni forestillinger. Der er både 3 og 4 stjernede scener, men også et par scener med store 6 stjerner.

Verdensrum
Teater Rio Rose på Granhøj Dans
Se spilleplan

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen