Flere nyheder

 
Litteratur
Salater fra The Food Club

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Salater fra The Food Club
Tor. 18. apr. 2013

"En kæmpe drøm er blevet til virkelighed - min første kogebog er nu en realitet." Således indleder madbloggeren, Ditte Ingemann, sin overdådige kogebog, "Salater fra The Food Club", spækket med saftige salatopskrifter og svøbt ind i et sanseligt stilistisk design. Ingemanns realiserede drøm er nu også blevet en sand drøm for læseren!

Det er en ubetinget fornøjelse at holde Ditte Ingemanns salatsag mellem hænderne. Forsiden disker op med en vidunderlig kollage af fyldte tallerkener, bugnende skåle, klassisk bestik, farverige grøntsager, rustikke træplader. Én ting har alle brikkerne tilfælles. Sammen danner de en majestætisk madmosaik, som både stimulerer smagsløgene og pirrer synssansen.

Man kan ganske enkelt ikke lade være med at røre ved og lugte til bogen, dreje den beundrende rundt mellem hænderne og mærke forventningens glæde stige op i én. Det er en af den slags bøger, som er så lækkert stilede, at æstetikeren i én straks bliver vækket og synker ned i en ægte beundringsrus. Salater fra The Food Club er gennemført design fra først til sidst. Blide pastelfarver dominerer og giver ro til fordybelse. Romantiske font-styles associerer til mormors slidte opskriftsbog. Det er dog Ingemanns egne fotografier af salaterne, som virkelig tilfører opskriftsbogen et poleret touch af renlivet autenticitet. Ikke alene brillerer hun i køkkenet, men imponerer tilmed med sit enorme talent for fotografering.

Indholdssiden står heller ikke tilbage for den grafiske skønhed! Salater fra The Food Club varter op med firs delikate opskrifter, opdelt efter råvarernes farve. Hver farveintro akkompagneres af en kort introduktion til farveskalaens givende egenskaber på mineral- og vitaminområdet. Ingemann har en BA i ernæring og sundhed, så der er tyngde bag ordene. Opskrifterne er mestendels simple. De kræver hverken stressede efterspørgsler på sjældne ingredienser eller årelange madlavningserfaringer. Hver opskrift har et eller flere billeder tilknyttet, ligesom der gives forslag til, hvilken slags kød salaten bør serveres til. Ligetil og professionelt!

Salater fra The Food Club er simpelthen forårets, ja, alle årstiders bedste salatbogsinvestering!

Ditte Ingemann står bag madbloggen The Food Club

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Ditte Ingemann: Salater fra The Food Club
Gyldendal, 184 sider
ISBN: 8702140349