Flere nyheder

 
Teater
La cage aux folles

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
La cage aux folles
Tir. 23. apr. 2013

Den franske musical, "La cage aux folles", der blev skrevet i 1973, har siden sin udgivelse været en stor succes på både Broadway og i resten af verden. Musicallen er nu kommet til Danmark, hvor den er med Niels Ellegaard og Anders Baggesen i hovedrollerne som ægteparret Georges og Albin. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

De to aldrende mænd lever et stormfuldt liv i showbiz, men da deres fælles søn en dag proklamerer, at han skal giftes - med en pige - opstår der kaos i familien. Sønnen, der skammer sig over sin "mor", Albin, vil have ham af vejen, når svigerfamilien skal introduceres, men alt ender alligevel ganske anderledes, end man havde forventet.

De to hovedrolleindehavere gør det godt, og samspillet imellem dem er varmt, kærligt og rørende. Man føler sympati med deres op- og nedture, og samspillet fungerer formodentlig, fordi deres forhold er et billede på et hvilket som helst parforhold mellem mand og mand, kvinde og mand osv.

Forestillingen er fuld af glitter, glamour, flot og overraskende scenografi, men ikke mindst koreografien og dansescenerne er imponerende, tempofyldte og overvældende. De otte drag queens, spillet af Mathias Jonsson, Steffen Hulehøj Frederiksen, Jacob Andersen, Anita Holm, Viktor Johnsson, Miles Hoare, Richard Lessey og Fernando Molin, binder forestillingen sammen og understreger den kabaretstemning, som hele setuppet tematisk illustrerer.

Dog er forestillingens hæmsko, at hverken hovedrolleindehavere eller de øvrige roller kan bære musicallens stærke sangpartier, og derfor bliver musikdelen til en lunken oplevelse, der både føles for lang, for kedelig og ligegyldig, når det sangtekniske niveau ikke kan bære sangene.

Musicallen, der oprindeligt er baseret på et fransk skuespil af Jean Poiret, har uden tvivl vakt forargelse og fascination, dengang emner som HIV og aids var en verdenstrussel, men i dag er provokationselementet falmet, jokesene er for flade og uden kant, og det eneste, der fascinerer, er mænd i dametøj.

Denne anmelder kunne savne en omskrivning af manuskriptet, så den provokation, som stykket vakte i sin oprindelige form, stadig kan være provokerende og overraskende i 2013.

La cage aux folles kan opleves på Aarhus Teater, Store Scene, frem til 25. maj 2013.

Se spilletider