Flere nyheder

 
Litteratur
Mumi's kæmpeSTORE flapbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mumi's kæmpeSTORE flapbog
Man. 6. maj 2013

"Mumi's kæmpeSTORE flapbog - med store flapper til små hænder" er ikke den første flapbog for de mindste, som er blevet lavet med den kendte mumitroldefamilie. Men det er bestemt den største og den flotteste!

I begyndelsen af april udgav Gyldendal en ny, stor papbog med motiver fra Tove Janssons mumitroldeunivers. Dog i den lette ende uden det dystre og lidt mystiske skær, der præger Janssons oprindelige fortællinger om Mumi.

Og der er som sådan ingen fortælling i Mumi's kæmpeSTORE flapbog. Men der er masser af farvestrålende billeder på store sider. Og der er massevis af flapper, som små hænder nemt kan få fat på og lukke op. Også flere end man normalt ser i flapbøger. Mumi's kæmpeSTORE flapbog er vitterligt et rent mekka af låger, man kan åbne.

Den manglende historie betyder intet for familiens yngste - nærmere tværtimod. Man har rig mulighed for at tale med barnet om alt, hvad der gemmer sig bag lågerne, og for én gangs skyld er der plads til barnets evindelige "hvorfor det?"-spørgsmål, der ellers tit griber forstyrrende ind i en højtlæsning.

Mumi's kæmpeSTORE flapbog er produceret i en god kraftig kvalitet, så både sider og flapper vil kunne holde længe. Og samme bog vil sikker kunne nå at blive læst at flere søskende gennem tiden.

Man kan vælge at "læse" Mumi's kæmpeSTORE flapbog på flere måder. Man kan lade barnet bestemme og blot åbne og lukke de mange flaplåger. Men man kan også lede efter Lille My på hver side, lære om tal, farver, ord eller hvad man nu kan finde på. Kun fantasien sætter grænser - og fantasien rækker langt, når man har med de 1-3-årige børn at gøre.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Tove Jansson: Mumi's kæmpeSTORE flapbog
Gyldendal, 10 sider
ISBN: 9788702143393