Flere nyheder

 
Litteratur
Niller Pilfinger åbner Bakken

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Niller Pilfinger åbner Bakken
Fre. 17. maj 2013

"Niller Pilfinger åbner Bakken" er en farvestrålende børnebog om drengen Niller. En helt almindelig dreng, der ikke helt hører efter, og som piller ved alting, og som forresten har to mødre. Underholdning og samfundslære samlet i samme bog.

Niller Pilfinger åbner Bakken er den anden bog om drengen Niller. Med serien sættes der fokus på regnbuefamilier uden fordomme eller løftede pegefingre.

Niller skal køre med mor og mammi på motorcyklen Nimbus hen for at åbne Bakken. Niller aner ikke, hvad Bakken er, eller hvordan man lukker den op. På Bakken bliver Niller væk
fra sine mødre og oplever alverdens ting og sager. Han får en ballondrage, møder en pige
med to fædre, vinder en masse mønter, spiser sig mæt i pølser og pomfritter og får sig en
oplevelsesrig dag for livet.

Som nævnt er Niller en helt almindelig dreng, der har en mor og en mammi i stedet for en mor og en far. Og at dette faktum blot er en del af børnebogsfortællingen, gør bogen til en fin måde at fortælle børn om fænomenet regnbuefamilier.

Med /Niller Pilfinger åbner Bakken/ bliver barnet gjort opmærksom på, at rigtigt mange børn ikke lever i kernefamilier med far, mor og børn. Nogle har kun en mor, nogle kun en far - og andre har to af den ene slags.

Historien er fortalt i børnehøjde uden egentligt fokus på familieformerne. Der er ingen forklaringer eller moralisering. Niller har bare to mødre. Og desuden fænger de farverige
tegninger og den morsomme historie barnet fra første færd.

Udover selve bogen får man i bonus en MP3-fil med en højtlæsningsversion. Der er en QR-kode på bogens bagside, som blot skal scannes. Derefter kan man høre Jonas Schmidt læse historien højt som et godt gammeldags kassettebånd, hvor der gentages en lyd, hver
gang barnet skal bladre i bogen.

Uanset om man går op i at lære sit barn om alternative familieformer eller ej, så er Niller Pilfinger åbner Bakken en rigtig fin børnebog. Og i bonus kan man pudse sin samvittighed af med, at der for hvert solgt eksemplar af bogen går 5 kr. til Red Barnets arbejde for udsatte børn.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Stine Josefine Dige: Niller Pilfinger åbner Bakken
Illustreret af Maria Tran Larsen
26 sider, Forlaget Indblik
ISBN: 9788792888778