Flere nyheder

 
Litteratur
Amerikansk mad i danske køkkener

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Amerikansk mad i danske køkkener
Fre. 21. jun. 2013

Birthe Lynggaard har siden 2006 drevet bloggen Newyorkerbyheart. Nu er den populære blog blevet til en kogebog, som er udnævnt til verdens bedste kogebog om amerikansk mad. Kærligheden til Amerika lyser klart igennem i den inspirerende kogebog, som giver et kærligt indblik i en udskældt madkultur

To ud af tre amerikanere er i dag overvægtige. Nationens massive forbrug af fastfood og kalorieovermættet mad har en indlysende stor del af skylden for dette. Derfor kan det virke skørt at udgive en kogebog, som netop hylder den amerikanske madkultur, men det er, hvad Birthe Lynggaard fra Vejen har gjort med stor succes.

Birthe Lynggaard formår på bedste vis at balancere på den skarpe knivsæg mellem det velkendte amerikanske madunivers og det mere ukendte, hvor også sunde retter har sin plads. Man finder opskrifter på alt fra den klassiske amerikanske burger til en halvsund meatloaf og en storpatriotisk udgave af en marengskage.

Når alt dette er sagt, så sidder man som kender af bloggen også med en lidt ærgerlig følelse af begrænsning. Mens bloggen er nydeligt dekoreret med alle mulige og umulige opskrifter fra mere eller mindre kendte afkroge af verden, så føles det lidt endimensionelt kun at have amerikanske opskrifter i kogebogen. Dette er sagt med den største kærlighed. Der er så meget guld på bloggen, at det er synd, det ikke får lov at udkomme i bogform.

Hvor hårdt det end lyder, så er det nemlig ikke sikkert, der kommer flere kogebøger fra den dygtige madblogger. Birthe Lynggaard er nemlig blevet ramt af alvorlig cancer, og lægerne har opgivet at redde hende. Det skriver hun åbent og hjerteligt om på sin blog, og lad dette være en opfordring til, at hendes online dagbog fra en kræftramt bliver omsat til bogform, da det er virkelig stærk læsning.

Det kan kun anbefales, at folk investerer i bogen Newyorkerbyheart og derefter klikker en tur ind på bloggen af samme navn og lader sig inspirere til aftensmaden.

Titel: Newyorkerbyheart
Forfatter: Birthe Lynggaard
Fotos: Line Falck
Forlag: Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck
Sidetal: 198
ISBN:978-87-17-04292-6