Flere nyheder

 
Litteratur
På tur med danmarkshistorien

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
På tur med danmarkshistorien
Fre. 19. jul. 2013

I Nils Hartmanns nye bog "På tur med Danmarkshistorien" er der hjælp at hente for såvel børn som voksne, der gerne vil vide mere eller blot have et overblik over vort lands udvikling, historie og sagn, men som samtidig gerne vil kunne gøre det kort.

I På tur med Danmarkshistorien er der skåret ind til benet, og det hele serveres som en let anretning på kun 269 sider, hvilket er imponerende det store stofområde taget i betragtning. Men især når man formidler til børn, er det også vigtigt at kunne gøre det så kort og interessant som muligt.

På tur med Danmarkshistorien henvender sig til børn fra 8 år og op. Og netop fordi teksterne består af en god blanding af historiske begivenheder og gamle sagnhistorier, kommer stoffet ikke til at virke så tørt, som nogle historiebøger ellers kan tendere til at blive.

Bogen er inddelt i tre hovedkapitler. Det første kapitel, "På sporet af danskerne", der også er det korteste, gennemgår nogle af de særlige danske kendetegn. Både fra nutid og fra fortiden. Her beskrives ganske kort, hvordan landet og folket har udviklet sig, og lidt om vores forskellige nationale symboler. I andet kapitel tegnes i grove træk en skitse over "Danmark gennem tiderne" fra oldtiden til vor tid med grundlov og demokrati.

Tredje og sidste kapitel udgør langt størstedelen af bogen og byder læseren på en tur "Danmark rundt med sagn og historier". Her kan man læse om hver enkelt landsdel, vigtige historiske begivenheder og hvilke sagn og myter, der knytter sig til stedet. Her er der for alvor underholdende læsning for store og små. For uanset om man kender historierne eller ej, så er det spændende læsning. Og forhåbentligt også så spændende, at det vil kunne gøre nye generationer interesserede i landets historie. Under hvert landsdelskapitel findes der udover sagn og historie også et par sider med "Værd at vide om...", hvor man kan læse om alt fra areal i m2 og højeste punkt til sjove stednavne og berømtheder, der stammer fra denne egn.

Der er lidt for enhver smag og naturligvis også et lille leksikon sidst i bogen samt en liste over litteratur og hjemmesider, hvis man skulle have fået blod på tanden og fået lyst til at vide mere. Det er en ganske glimrende udgivelse, som man må håbe vil blive brugt såvel i undervisning som til almindelig godnatlæsning rundt om i de danske hjem.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Nils Hartmann: På tur med danmarkshistorien
Illustreret af Bodil Bang Heinemeier
Gyldendal , 271 sider
ISBN: 9788702131482