Flere nyheder

 
Musik
Charmebøffen Robbie Williams er tilbage

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Charmebøffen Robbie Williams er tilbage
Ons. 24. jul. 2013


(Foto: Morten Rygaard)

Robbie Williams besøgte Parken 22. og 23. juli. Med en høj grad af selvforherligelse og gadedrengecharme beviser han, at selvom han er blevet ældre og har taget lidt ekstra kilo på, så kan han stadig få alle pigerne til at hvine og holde en fed fest.

Indhyllet i gul røg står han på toppen af en 30 meter høj forgyldt kopi af sit eget hoved - iklædt en glitrende jakke. Pludselig løfter en wire ham, og lader ham flyve hele vejen ned på scenen. Ingen gør en entré som Robbie Willams. Idet han lander, skriger han: "Allow me to introduce myself: I am Robbie FUCKING Williams. You are CopenFUCKINGhagen. And for the next two hours, your ass is mine!"

Efter denne proklamation har den britiske charmebøf os i sin svedige hule hånd, mens festen brager derudaf med hitsene "Let Me Entertain You", "Monsoon", "Not Like the Others" og Cab Calloways "Minnie the Moocher".

Showets scenografi består hovedsageligt af Robbie. Buste efter buste formet som hovedpersonen selv roterer rundt på den v-formede scene. Om hovedet kan vippe, sprøjte med vand, spy ild eller lade røde balloner stige til vejrs ud af Parkens åbne tag, så er ét sikkert - der er ikke sparet på effekterne. Bandet spiller fantastisk, og de tre sangerinder og tre swingende blæsere er med til at øge lækkerheden. Som den stjerne han er, formår Robbie også at smide om sig med en del selvironi, så det hele ikke bliver for selvhøjtideligt.

Undertegnede så ham, da han gav koncert i Parken i 2006. Men det er ikke mange nye hits, han har spyttet ud siden. Derfor var denne anmelder lidt skeptisk over for, om Mr. Williams havde noget at komme med. Men da han under nummeret "Come Undone" spørger Parken: "Denmark, am I still your son? Do you still want me?" er jeg ikke længere i tvivl - Danmark (og undertegnede) elsker ham stadig! Man kan spørge sig selv, om han vil kunne fylde Parken igen om 7 år, hvis ikke han får produceret nogle flere store hits. På den anden side kan man godt tåle at høre alle de gode gamle kendinge en gang hver 7. år til et storslået sceneshow.

Et højdepunkt er nummeret "Me and My Monkey", hvor det store ansigt af Robbie transformerer sig til en vrængende abe. Dette kommer efter en akustisk version af "Millennium", "Better Man" og "Sexed Up". Med "Rock DJ" som sidste nummer får Robbie fyret godt op under festen, og vi er alle sammen med.

Det er ingen overraskelse, at aftenens ekstranumre er "Feel", "She's the One" og "Angels". Robbie behøver ikke synge mere end de to første ord, før vi selv kan synge videre. Det er en fællessang, der sparker røv. Efter at Robbie har sagt godnat og farvel, lægger han op til omkvædet en sidste gang, og han forlader scenen, mens hele Parken synger omkvædet færdig for ham.

Robbie Williams
Parken, 22. og 23. juli 2013