Flere nyheder

 
Teater
Fængslende dans

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fængslende dans
Tor. 8. aug. 2013


(Foto: Henrik Stenberg)

Copenhagen Summer Dance byder i år på masser af moderne dans fra internationale artister og smagsprøver fra Dansk Danseteaters kommende sæson samt live-musik fra tværfløjtenist Yael Acher og trommebrag fra den danske perkussionist David Hildebrandt. Den godt to timer lange forestilling finder sted under åben sommerhimmel i Politigårdens søjleomsluttede arena fra d. 5.-11. august.

Egentlig er vejret jo dejlig lunt, da de ca. 800 tilskuere gæster Københavns Politigård ved 20.30 tiden, men for at være bedst muligt udstyret til de næste par timers berusende og hjertebankende opførelser fra de mange professionelle dansere både fra Danmark og udland, uddeles sorte fleecetæpper til publikum allerede fra begyndelsen. Dansk Danseteaters firdobbelte Reumertvinder og kunstneriske leder, Tim Rushton, byder i fællesskab med kulturborgmester Pia Allerslev det siddende og stående publikum velkommen til aftenens forestilling under en skyfri stjernehimmel.

Selve forestillingen består af ni mindre musik- og danseopførelser, og hele vejen igennem er danserne på scenen topprofessionelle og yder på et konsekvent højt niveau. Heri samles brudstykker af koreografiske oplevelser med etablerede stjerner og endnu spirende talenter.

Aftenen bød på et væld af indtryk, og heriblandt husker man især stykker som den meget anderledes opførelse Blinking, koreograferet af Fabio Liberti, hvor fire danserinder på moderne vis danser til en hurtigt talende kvindestemme. "Don't stop the hand that is writing" lyder det, hvorefter den ene af danserne adlydende slår til sin hånd som bliver slynget frem og tilbage rundt om hendes krop.

Stykket Adar af den israelske koreograf Idan Sharabi er en fin, uspoleret og humoristisk kærlighedsdans mellem to mennesker, som dog desværre i sidste ende skilles og ender hver for sig. Sørgeligt, sandt - og smukt.

Alessandro Souza Pereiras Traditional får os midlertidigt ud af kurs med dets hårde og sensuelle tangoinspirerede dominansudtryk. Her mødes to sortklædte dansere, en mand og en kvinde, til en jordbunden duet, nærmest duel, ledt af den fysiske kropskontakt og de aggressive og pludselige afvisninger, på en baggrund af oplyst og blafrende mørkerødt stof imellem gårdens marmorsøjler.

Dansk Danseteater er et kapitel for sig, når de indimellem de andre kompagniers og koreografers ovenstående stykker folder sig ud og fremfører deres egne. Gang på gang bekræfter de os i, at samspillet mellem deres fabelagtige koreograf Tim Rushton og de på én gang bundne og frie dansere i kompagniet aldrig fejler. De overrasker hver eneste gang og efterlader publikum adskillige oplevelser og følelsesindtryk rigere. Især den drømmende og forførende Syrinx med live-fremført tværfløjtespil af Debussy samt smagsprøverne på den stammerituelle End of Loneliness, også med live-fremført dundrende trommespil af komponisten Mathias Friis-Hansen, vakte stor begejstring, alt imens hårene rejste sig på publikums kroppe og alle holdt vejret.


Copenhagen Summer Dance
Københavns Politigård

Der er gratis adgang, men vil man være sikker på en plads, er det en god idé at reservere en billet. Det koster 60 kr.

Se spilleplan