Flere nyheder

 
Musik
Dragende synthpop med fremtidsfølelser

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dragende synthpop med fremtidsfølelser
Tor. 22. aug. 2013


(PR-foto)

Da det amerikanske indiepop-band Poliça besøgte Lille Vega d. 19. August 2013, var det med en fantastisk energi hele vejen igennem. Bandets 32-årige frontfigur Channy Leaneagh var hypnotiserende med sin fine lille krop, der bevægede sig hengivent til den energiske musik og sin spændende stemme, der skabte et anderledes lydunivers.

Bandet Poliça har base i Minneapolis, Minnesota, og blev dannet i 2011 af Leaneagh og Ryan Olson, der tidligere spillede sammen i bandet Gayngs.

Poliça er kendetegnet ved synthpoplyd, men i en lettere støjrocket version, der medfører, at de ind imellem karakteriseres som et alternativt rockband. Undertegnede synes dog, at autotuningen af Leaneaghs stemme og synthpop-lyden giver det rockede en forfriskende kant. Kaskader af trommer, flydende basgang flettet sammen med de elektroniske synthlyde og Leaneaghs udsøgte og følelsesladede undersøgen af stemmeuniverset giver Poliça en særegen karakter og en nærmest futuristisk lyd, hvor der konstant er detaljer at opdage og glædes over.

I Vega indtog Poliça, som sagt, scenen med en vedvarende energi og en bemærkelsesværdig tilstedeværelse på scenen. Leaneagh talte som den eneste til publikum, men med hendes afslappede og charmerende person føltes dette naturligt, og det var svært ikke at blive betaget af hende. På trods af bandets unge alder - og selvom de selv udtrykte, at de var nye og følte sig lidt usikre på scenen - fremstod de afslappede og meget charmerende, og man fornemmer alligevel, at flere af bandmedlemmerne har en længere musikalsk karriere bag sig pga. deres tilstedeværelse i musikken.

Bandet har udgivet to albums: Give You the Ghost (2012) og Shulamith (2013), og de kom godt igennem begge albums med en varieret setliste, der indeholdt numre som 'Amongster', 'Vegas', 'Lay Your Cards', 'Wandering Star', 'Leading to Death' og 'Chain My Name'.

Poliça rummer desuden et R&B-facet med bandets forførende bas og dybe trommer, og dette beviste de yderligere i Vega, da de spillede et covernummer af Keith Sweat, nemlig 'Nobody' (1996). Her formåede Leaneagh nærmest at synge duet med sig selv og sin autotunede stemme.

Et enkelt kritikpunkt er måske, at Leaneagh næsten konstant synger med autotune på, hvilket ind imellem gør det meget svært at tyde ordene, hun synger. Dette resulterer i, at musikken enkelte gange flyder lidt sammen til en masse, og man kan dermed godt komme til at savne at høre hendes stemme lidt mere rent og sangteksterne klarere, især da disse også byder på spændende fortællinger og tilføjer karismatiske Polica endnu mere dybde.

Poliça i Vega
19. august 2013