Flere nyheder

 
Musik
Rockmusik uden mange falbelader

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rockmusik uden mange falbelader
Man. 23. sep. 2013

Den 21. oktober udsender det danske rockband Spids Nøgenhat albummet "Kommer med fred". Indtil da må deres fans tage til takke med en smagsprøve i form af singlen "Lolland Falster". En ladning dansksproget rockmusik uden mange falbelader.

Selv om Spids Nøgenhat har eksisteret i omkring 15 år, er Kommer med fred kun deres andet studiealbum. Det første hed En mærkelig kop te og er i følge Bad Afro Records' pressemeddelelse blevet en vaskeægte kultplade. Hvorvidt de kan leve op til dette med det nye udspil, må tiden vise. Umiddelbart smager nummeret "Lolland Falster" dog ikke meget af kultmusik.

Bandet har taget navn efter en svamp med bevidsthedsudvidende virkning. Tilsyneladende handler "Lolland Falster" også om en form for bevidsthedsudvidende rejse, hvor de sydlige øer bliver et sted med både frihed, vildskab, fred og magi. På Lolland-Falster gælder der andre regler end i København: "jeg kører blindt og strejfer vildt / og stopper kun for grønt/ dukket bakspejl, ingen blink / så livet det er skønt". Hernede kan man slå sig løs og høste sig noget "grønt guld". Men til sidst er vi alligevel hjemme i København igen - mere bliver det lovløse Udkantsdanmark heller ikke hyldet - hvorfra der kan sendes en tanke til "sydhavsøen, hvor der høstes fred".

Al respekt for at der skrives og synges på dansk. Men hverken poetisk eller musikalsk er der ret meget at komme efter. Vokalen lyder som en mindre interessant version af CV Jørgensen, og tekstens antydninger af en bevidsthedsudvidende rejse til Lolland-Falster bliver ikke ligefrem løftet af det tunge og traditionelle guitar- og trommespil. "Lolland Falster" er et nogenlunde gedigent rocknummer uden dikkedarer, men næppe kultmusik.

Spids Nøgenhat: Lolland Falster
udgivet på Bad Afro Records.

Albummet Kommer med fred er på gaden 21. oktober 2013