Flere nyheder

 
Film
Game of Werewolves (DVD)

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Game of Werewolves (DVD)
Fre. 27. sep. 2013

Titlen på denne spanske gyserkomedie profiterer skamløst på den amerikanske successerie, "Game of Thrones". Hvor sidstnævnte boltrer sig i eminent historiefortælling og overrumplende effekter, må "Game of Werewolves" forvises til den filmiske skammekrog.

Præmissen er egentlig ganske fin. En ung og noget højpandet forfatter, Tomas, med en bog på bagen, som ingen rigtigt har læst, rejser tilbage til sin isolerede barndomsby, som vil forære ham byens nøgler. Indbildt og selvcentreret som han er, bader han kortvarigt, men intenst i sin berømmelses lys og opdager ikke, at noget langt mere foruroligende er på færde. For flere årtier siden blev en grufuld forbandelse kastet over Marino-slægten, og Tomas er den eneste mandlige efterkommer af klanen. Forbandelsen implicerer bl.a. varulve, ofringer og kontraforbandelser. Hvordan skal det hele ende? Du gennemskuer hurtigt svaret!

B-film er med tiden blevet etikette for undermineret coolness. Hvor begrebet førhen betegnede film, som kvalitetsmæssigt næppe strakte sig højere end lilletåen, har B-films-etiketten inden for de sidste år fået et vist kvalitetsstempel. B-films-tåbelighed kan være tæskegod underholdning, og kiksede greb bliver ofte til klassikerpotentiale. Selv om Game of Werewolves lugter langt væk af B-films-materiale, er det beklageligvis ikke de førnævnte flatterende B-egenskaber, den bugner af. Nok snarere den så vante "vende-det-hvide-ud-af-øjnene"-slags.

Indledningen lover ellers godt. En effektivt klippet intro giver lyst til at dæmpe lysene, trække gardinerne for og synke ned i den helt rigtige gyserstemning. Allerede en halv time efter er katten, eller varulven, ude af sækken, eller de underjordiske huler. Herfra afspiller filmen den samme, fladtrådte spole, der hedder "ulven på jagt efter natmad" i tæt kapløb med "vi skal undslippe de skrupsultne varulve på den mest fjantede og forudsigelige måde".

Mere åndedrætsbesværende bliver det ikke. På intet tidspunkt dirrer mundvigen eller ryster hånden. Hvis Game of Werewolves så bare havde været sjov. Et par gange klukker man da, som da Tomas skal have skåret sin lillefinger af for at fodre den blodtørstige varulv. Komisk lavet, men mere lydløs latter end lårklaskende latterudbrud.

Skuespillet er udmærket, om end overspilningen er tæt på at kamme over. Dialogen er sprudlende og er filmens faktiske hjerteslag. Filmen havde været ganske solid som lydbog, men er nu en tempereret filmisk oplevelse. Varulvene og varulveforvandlingen fører tankerne hen på Michael Jacksons legendariske Thriller-video. De er velformede med behårede arme og misundelsesværdige mavemuskler, afskrækkende med gnavne grynt og djævelske blikke. Alligevel sidder man og tænker, at der gemmer sig et menneske inde i varulvekostumet.

Game of Werewolves er hverken skræmmende, spændende eller sjov. Underholder kun momentvist og modstræbende. Både som B-film og som film i det hele taget er den forglemmelig.

Game of Werewolves
Ude på dvd fra Another World Entertainment