Flere nyheder

 
Litteratur
Dage på Stone House Hotel

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dage på Stone House Hotel
Tir. 1. okt. 2013

Forfatteren Maeve Binchys sidste bog foregår i hendes hjemland Irland. Et nyåbnet hotel på den rå irske vestkyst samler trådene i en flok menneskers skæbner. Hotelejeren Chicky sørger for med elegance, hygge og kærlighed at bringe mod og livsglæde ind i hotelgæster og ansattes liv.

Maeve Binchys sidste bog udkom posthumt d. 19. september. Hun nåede at blive 72 år, og skrev 21 romaner og novellesamlinger, der alle er oversat til dansk samt 36 andre sprog.

Dette er den sidste hjertevarme fortælling fra det irske efter forfatterens klassiske skabelon; en fortælling om en samling mennesker, der ikke kender hinanden, men hvis skæbne bindes sammen til slut. Denne gang i det nye Stone House Hotel i byen Stoneybridge på den irske vestkyst. Det er et faldefærdigt hus, der ligger på kanten af Atlanterhavet. Oprindeligt blev det beboet af de tre søstre Sheedy, men med Miss Queenie Sheedy, som den sidste tilbage, får hun overtalt det hjemkomne bysbarn Chicky til at overtage stedet. Ejendommen, der kræver en kærlig hånd og lidt til, bliver centrum for flere menneskers liv, og langsomt men sikkert er stedet klar til at åbne. Hotellet vil tilbyde "en vinteruge på et indbydende hotel og kilometerlange ture langs strand og klipper og masser af vilde fugle".

Nogle af de mennesker, der finder vej til åbningsugen på hotellet, er et engelsk lægepar med en mørk hemmelighed, en amerikansk skuespiller, der ved et tilfælde får lov at stå en uge af ræset, og en ung svensk forretningsmand, der er ulykkelig med at arbejde i familievirksomheden og hellere vil spille musik. Der er også en pensioneret skoleleder, en synsk bibliotekar og en sygeplejerske på tur med kærestens mor. Alle disse skæbner væves på bedste vis ind i hinanden, og alle tager de noget godt med sig fra Stone House Hotel.

En hyggelig og lun fortælling, hvor alt ender godt til sidst. 4 store stjerner fra denne anmelder - og en tak til Maeve Binchy for hendes mange dejlige bøger.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Maeve Binchy: Dage på Stone House Hotel
Oversætter: Marielle Nielsen Hansen
Cicero, 350 sider
ISBN: 978-8763-829144