Flere nyheder

 
Musik
Burhan G kan sit kram

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Burhan G kan sit kram
Man. 7. okt. 2013

"Det tætteste jeg kommer på at skrive en dagbog." Sådan beskriver sangeren og musikeren, Burhan G, sit nye album. Om det er godt eller skidt, må lyttere og fans bedømme, denne anmelder vil ikke afvise noget som helst.

I den helt bredde offentlighed er det en godt gemt kendsgerning, at Burhan G debuterede for hele 10 år siden! Undertegnede husker det rimeligt tydeligt, da jeg blandt mange stærke navne hørte Burhan G's selvbetitlede første single Burhan G i efteråret 2003 (jeg var ikke målgruppen da og er det heller ikke nu, men derfor behøver man ikke affeje det). Siden er der faktisk sket temmelig meget for Burhan G. Blandt andet har han udgivet to engelsksprogede albums, haft en god stak radiosingler og arbejdet sammen med over- og undergrund, blandt andet Funk Flush, Majid, Outlandish, Nik & Jay med mange flere.

Nærværende album, Din for evigt, er produceret i samarbejde med Ankerstjerne, men fortrinsvis af Burhan G selv. Dertil spiller han langt de fleste instrumenter på albummet, og det må man uanset musiksmag tage hatten af for, og interessant er det, at Fridolin Nordsø (The William Blakes m.m.), Caroline Franceska, Shaka Loveless, L.O.C. gæster pladen.

Åbningsnummeret "Før Byen Vågner" er en rigtig powerballade, der starter blidt med en dynamisk opbygning og en fængende melodi. Sangen kommer forfriskende hurtigt op i tempo, og dette løfter nummeret, og det virker både efter hensigten og samtidig meget meningsfyldt, mens nummerets kontraststykke er godt skåret.

"Din For Evigt" er pladens første single, og det er til at forstå. For hvor åbningsnummeret er mere uptempo og pumpende derudaf, er "Din For Evigt" klassisk "10'er-pop", og Burhan G mestrer dette som få. Nummeret er som sædvanlig godt skrevet og melodiøst, men vi undgår klichéerne, og det er som skrevet til rotation - også selvom der moduleres op til sidst.

På "Kærlighed og Krig" er Caroline Franceska gæst, og det er en god idé. Det er en følsom ballade, som undgår klichéerne, titlen til trods, ved at sætte groovet op tidligt i sangen. Sangens gæstevokal giver nummeret det sidste nyk opad, og det undgår derved at være endnu et nummer i rækken af kærlighedssange.

"Karma", hvor selveste L.O.C er gæst, stikker ud i forhold til resten af pladen, men dette på en udmærket måde. Nummeret er bigband-agtig shuffle og særdeles dansabelt. Fra starten er tempoet højt, og historien er forfriskende, hvor L.O.C's omkvæd er iørefaldende, og hans vers i sangens take down-stykke klæder det ret godt. Det ville i øvrigt ikke undre denne anmelder, hvis L.O.C inden alt for længe springer ud som crooner (hans seneste par udgivelser peger den vej). Samtidig viser Burhan G med "Karma", at han har selvironi. Dette ved at nævne en tidligere meget omtalt musikvideo med et glimt i øjet og samtidig en hilsen til Københavns hipster-del.

"Verden Drejer" indeholder en ganske god instrumentering, og Burhan G laver her sin egen mash-up af Burhan G-pop og reggae. Shaka Loveless er gæst og gør det fint. Hvis man kan lide Shaka Loveless, bliver man ikke skuffet, for han er meget Shaka Loveless-agtig.

Pladens sidste sang "Lever For Dig" er et klassisk afslutningsnummer på en særdeles glimrende popplade. Det begynder temmelig afdæmpet med endnu en god melodi og flot klaver. Stemningen bygges ret hurtigt op, og han synger som vanligt af sine lungers fulde kraft. Rent dynamisk fungerer det godt, og sangen bygges op til en enorm afslutning, hvor tankerne falder på Michael Jackson, med "woo - woo", og hele bandet spiller igennem med guitarsoli, klap og hele molevitten.

Din For Evigt er overordentligt velproduceret og godt arrangeret. Der er ingen grund til at tro, at Burhan G ikke kan sit kram, hvad enten det drejer sig om producerrollen, sangskrivningen, melodierne eller udførelsen af disse. Den negative kritik skal her være, at det desværre bliver en smule ensformigt, når Burhan G optræder uden gæster. Det er rigtig ærgerligt, da det hele nærmest er lidt for godt skruet sammen, og det er synd, at gæsterne kommer til at gøre det mere interessant end hovedpersonen selv, for han er sgu god!

Burhan G: Din For Evigt
Udgivet af Copenhagen Records