Flere nyheder

 
Litteratur
For altid Sigge

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
For altid Sigge
Ons. 23. okt. 2013

I dette 11. bind af den populære serie om shetlandsponyen Sigge, får Elina endelig overladt pasningen af Sigge. Nu er Elina rigtig hestepasser på rideskolen, og sommerferien står for døren med ridelejr, træning og rideture.

Elina går i 3. klasse sammen med veninderne, og ved overgangen til sommerferien får hun endelig lov til at overtage den fulde pasning af den elskede pony Sigge fra dens faste passer Josefine, der er blevet for stor til at ride den. Og sommerferien er i år fyldt med ridelejre. Først en mini-ridelejr for dem, der skal lære at ride. Her skal Elina være hjælper, og hendes lillesøster Linnea har fået lov til at være med. Derefter er der den rigtige ridelejr, og den starter ret spændende, for hvilken hest mon Elina skal ride? Hun ender selvfølgelig på Sigge, men ikke alle kan få deres yndlingspony. Efter ridelejren er der træningslejr for dem, der er begyndt at ride stævner og gerne vil lære mere. Men det får vi forhåbentlig lov at høre mere om i næste bind af Sigge, for Elina har nemlig fået lov til at komme med.

Ridelejre er mærkelige: "De når knapt nok at begynde, før de er forbi." Det bliver en sommer med træning, spring i skoven, badning i søen, terrænbaner og overnatning på høloftet. Som altid er tegningerne af Margareta Nordqvist indbydende og søde og gode til at understøtte historien.

Målgruppen er de 6-10-årige hestepiger, som lige har lært at læse selv og er begyndt at læse lidt længere tekster og gerne vil læse en hel bog selv. Den kræver lidt kendskab til Sigge-serien for at få det fulde udbytte, men kan også læses selvstændigt. Endnu en god og spændende Sigge-bog, hvis eneste ulempe er, at den lægger meget op til næste bind i serien, så man næsten sidder tilbage og føler sig lidt snydt. Derfor 5 ud af 6 stjerner fra denne anmelder.

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Lin Hallberg: For altid Sigge
Oversat af Charlotte A. E. Glahn
Gyldendal, 155 sider
ISBN: 978-87-02-151763