Flere nyheder

 
Litteratur
Køkkenrevolution - De bedste opskrifter

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Køkkenrevolution - De bedste opskrifter
Tor. 7. nov. 2013

I sin nye bog "Køkkenrevolution - De bedste opskrifter" bringer kost- og sundhedsekspert Umahro Cadogan en god blanding af de bedste opskrifter fra de forrige "Køkkenrevolution"-bøger. Dette gør han i et praktisk format og med et hav af brugbare tips og informationer.

Umahro Cadogan er en efterspurgt sundhedsguru og kostvejleder med, efterhånden, en del kogebøger bag sig. Med baggrund i functional medicine og ernæring og med egen klinik, fornemmer man en enorm viden og en passion for sund mad, der samtidig smager fantastisk. Bogen Køkkenrevolution - De bedste opskrifter er, som titlen røber, en samling af Cadogans tidligere bøger: Køkkenrevolution på høje hæle, Herrerevolution og Køkkenrevolution for hele familien. Her er alt det gode så samlet i en mindre bog, en form for håndbogsstørrelse, der får undertegnede til at tænke på en køkkenbibel.

Bogen er fyldt med de farverige og nytænkende opskrifter fra de tidligere bøger og med de sædvanlige ti kostbud (Umahros sundhedsbombe) og på en meget overskuelig og inspirerende måde. For de fleste af opskrifterne er der nemlig ud over den sædvanlige overskrift, ingrediensliste og fremgangsmåde, en mere beskrivende underoverskrift, fif, sundhedstips og fakta om holdbarhed, anvendelse, mængde og tilberedningstid. Man er altså virkelig godt hjulpet på vej af Cadogan med ideer til, hvad de forskellige retter kan, og hvordan man kan erstatte enkelte ingredienser. På den måde giver Køkkenrevolution et hav af muligheder for at leve sundt og varieret, men samtidig lækkert.

Køkkenrevolution er med sine ti kostbud en form for slanke- og sundhedskur, men ikke i kurform. Det er en livsstil, der går ud på at fylde sig med lækre ting, der samtidig gør en masse godt for kroppen. Og det får man så sandelig lyst til med informationer som: "Salvie øger blandt andet mængden af signalstoffet acetylcholin i hjernen. Acetylcholin er vigtig for indlæringen og hukommelse. Salvie er også godt imod betændelsestilstande."

Opskrifterne er anderledes og muligvis ikke for alle, men undertegnede er meget positiv over for de oplevelser, der kom ud af at prøve nogle af dem af. Eksempelvis morgenmaden, byg med fåreyoghurt, smagte skønt. Powergrøden er en god start på dagen i et vinterkoldt Danmark. Hjertesalat med rødløgs-chokoladevinaigrette var fyldig og virkelig stimulerende for smagssansen. Kylling og broccoli i peanutbutter er den nemmeste og lækreste hverdagsret, et godt alternativ til at købe thai take-away. Også figner i grøn te og hindbærsoftice med romrosiner blev prøvet af og må dømmes meget delikate og lækre.

Selvom opskrifterne i Køkkenrevolution måske kan fremstå komplicerede, så er de det egentlig ikke. Der er få basisingredienser, der nok er værd at skaffe, men ellers er det forholdsvis lige til, især med den rige mulighed for variation, som Cadogan opfordrer til.

Der er lidt for en hver smag i samlingen De bedste opskrifter og derfor en god opsamling, hvis man ikke allerede har alle Cadogans bøger.

Køb eller bestil bøgerne på saxo.com

Umahro Cadogan: Køkkenrevolution - De bedste opskrifter
Pretty Ink, 414 sider
ISBN: 978-87- 638-2868-0