Flere nyheder

 
Musik
Dicte og Hempler i forrygende comeback

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dicte og Hempler i forrygende comeback
Man. 25. nov. 2013

For mange år siden dannede Dicte og Claus Hempler par privat. Nu er de sammen igen. Denne gang på scenen, og sammen har de fundet en melodi, som på en gang er rå, melankolsk og sensuel. Den 25. november udkommer deres koncert fra Jazzhouse på CD. En åbenbar julegaveide til alle musikelskere.

Når man én gang har været til koncert med Dicte, så er man hooked for livet. Ingen anden dansk sangerinde kan som hende fange øjeblikke af skønhed og mixe dem med den rå attitude, som også har været hendes varemærke siden de tidlige dage i Her Personal Pain. Det samme kan man sige om Claus Hempler, hvis man husker at udskifte sangerinde med sanger og Her Personal Pain med Fielfraz. Dengang var de kærester. Nu er de kolleger.

På albummet, The Dark and Stormy Sessions - Live at Jazzhouse 2012, beviser de to mastodonter, at de på ingen måde har udspillet deres rolle i dansk musik. De to er som genfødte med dette samspil. Stemmerne klæder hinanden som gin og tonic, og numrene, som Dicte og Hempler tager så grundigt favntag med, får liv, der bringer lys langt ind i de kolde vintermåneder.

Det store problem med liveoptagelser er, at man sjældent får stemningen med ned på den brændte skive. Når man sidder med dette album i højttaleren, føler man sig som gæst ved koncerten, og lukker man øjnene, kan man se de to rockende enere på scenen for sig. Det er ikke det værste syn.

Albummet har også fået en lidt trist aktualitet. Numrene stammer ikke kun fra de Dicte og Hemplers egne kataloger. Den nyligt afdøde Lou Reeds "All Tomorrow's Parties" får også et kærligt musikalsk klap. Man kan kun begræde, at den aldrende rockdinosaur sagde så tidligt farvel til verden, og derfor var det med en nærmest blasfemisk forargethed, at nummeret første gang flød ud af mine højttalere. Stor var lettelsen, da fortolkningen af det gamle Velvet Underground-nummer viste sig at bringe nye dimensioner til klassikeren. Nu står denne udgave som den smukkeste hyldest til Mr. Lou Reed.

Højdepunkterne står i kø på dette album, og leder man efter et argument for at købe samspillet mellem Dicte og Hemper, så skal man høre nummeret "Cool Winds", som er det 8. nummer på cd'en. Oprindeligt sang Dicte en meget vellykket duet med Kasper Eistrup på dette nummer på albummet Dicte & The Sugabones i 2006. Med Claus Hempler som den maskuline vokal har "Cool Winds" fået en ny dimension, som beviser, at disse to stemmer nærmest er født for hinanden.

Denne liveudgivelse fra Dicte og Hempler kan på egen hånd være argument for vigtigheden af at støtte den danske kultur. Giv den plads under juletræet. Den bliver en populær gave.

Dicte og Claus Hempler: The Dark and Stormy Sessions - Live at Jazzhouse 2012
Udgivet på VME