Flere nyheder

 
Musik
Queens of the Stone Age i Forum

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Queens of the Stone Age i Forum
Man. 2. dec. 2013


(PR-foto)

Stenalderdronningerne fra Palm Desert leverede fredag den 29. november deres støvede og skæve sange i Forum, og her beviste de, at Forum i de rette hænder sagtens kan byde på en stor og vellydende koncertoplevelse.

Josh Homme og co. var oppe imod en kæmpe udfordring i Forum. Stedet er berygtet for at skyde selv de bedste rockgrupper helt i sænk med hallens katastrofale lydforhold. Dette blev Soundgarden udsat for i september, men for ikke mere end et par dage siden fik legendariske Black Sabbath brudt forbandelsen. Dette skulle Queens of the Stone Age leve op til, og der var grund til frygt, hvis man husker gruppens rædderlige lyd på Roskilde Festivals Orange Scene i 2007. MEN da lyset faldt, og Jon Theodore lagde det stentørre trommebeat til "You Think I Ain't Worth A Dollar, But I Feel Like A Millionaire" blev myten om Forums lyd blæst væk i kaskader af ørkenstøv og stonerrock af bedste skuffe. Dette blev fuldt op med "No One Knows", og så var sættet i den grad sparket godt i gang. Lyden var upåklagelig bortset fra et udfald i "My God is the Sun", hvilket til gengæld også sendte et gys igennem publikum. Lyden vendte dog hurtigt tilbage, og et triumferende sejrsbrøl fyldte Forum.

Efter lydudfaldet skulle gruppen genvinde selvtilliden og momentum, men jo længere frem koncerten skred, jo stærkere tog gruppen sig ud. Med nogle stærke udgaver af "Smooth Sailing", "Misfit Love" og den indadvendte og smukke "Kalopsia" genvandt QOTSA det allestedsnærværende samspil, og i forlængelse heraf lykkedes det at skabe en dynamisk, velkonstrueret koncert. Perler som "Go With The Flow", "I Sat By The Ocean" og ikke mindst den uhyre sexede "Make It Wit Chu" fandt også vej til aftenens sæt, og efter gruppen havde fuldført den oprindelige koncert og blev kaldt tilbage til ekstranummer af et tændt publikum, sagde Josh Homme køligt til folket: "We're gonna play a little longer than planned. You guys just hang around until you get tired from it".
Herefter leverede de bl.a. en storslået udgave af "I Appear Missing" og sidst, men ikke mindst den mørke "A Song For The Dead" som i den grad sluttede stenalderfesten med et brag. Der blev jammet igennem og samspillet imellem de vilde guitarudskejelser og de skæve animationer på storskærmen fungerede glimrende og understøttede kun mørket, den syrede galgenhumor og tyngden i Queens Of The Stone Ages kompositioner.

Gruppen gik derfra med et forløst publikum og en pragtfuld præstation i ryggen. Yderligere skal det nævnes, at det er enormt klædeligt, at bandet har fået Jon Theodore på trommer i stedet for Joey Castillo, eller alle rocktrommeslageres overtilbedte rock-ikon, Dave Grohl. Jon Theodore ligger tungere på beatet end både Castillo og Grohl, men han er stensikker og groover som en velsmurt maskine. Han har en personlig stil, der klæder Queens of the Stone Age, og som i høj grad også er med til at præcisere træfsikkerheden, når gruppen rammer så godt som de gjorde på denne aften i Forum.

Queens of the Stone Age
Forum 29. november 2013