Flere nyheder

 
Litteratur
Lutter løkker

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lutter løkker
Ons. 11. dec. 2013Forfatteren bag den populære krea-blog, "Lutter Idyl", har netop udgivet sin første bog med 22 hækleopskrifter til baby og børneværelse. Bogen "Lutter løkker" er lækker at se på, og der er masser af inspiration at hente.

22 hækleopskrifter til baby og børneværelse er undertitlen på Jeanette Bøgelund Bentzens bog Lutter løkker. Og bogen byder da også umiddelbart på alle de traditionelle opskrifter på babytæppe og rangle-legetøj, men derfra holder ligheden med andre bøger i samme genre op. Normalt, når man tænker hækling, så er det noget med oldemorfirkanter i regnbuens farver, der er hæklet sammen til sengetæpper, eller måske en hæklet sutteklud eller et hæklet tøjdyr i kønsbestemte farver. Men der er ingen 70'er inspirerede kludetæpper i Lutter løkker, men derimod en række smukke og inspirerende hæklerier, der langt hen ad vejen lige så godt kunne være designet til glæde for voksne.

Jeanette Bøgelund Bentzen byder ind med et helt nyt og langt mere grafisk udtryk til de hjemmehæklede sager. Babyens legetøj bliver pludseligt lækkert at se på og vil passe godt ind i alle moderne hjem. Dermed ikke sagt, at det er opskrifter, der mere er til glæde for mor end for baby. Tværtimod. Alle de små hæklede legetøjsfigurer i bogen tager højde for, hvad små børn kan lide. Tynde strenge, som små hænder kan gribe om, og kontrastfarver, der fanger det lille øje. Og med sine opskrifter beviser Jeanette Bøgelund Bentzen, at man godt kan tage et klassisk håndarbejde, forny det og give det et nutidigt, grafisk udtryk.

Udover babylegetøj og babytæpper er der opskrifter på både gulvtæpper, opbevaringskurve, siddemøbler og shoppere. Opskrifterne har varierende sværhedsgrad, og for en nybegynder har man nok brug for at konsultere enten en grundbog i hækling eller finde guidevideoer på nettet. Men generelt er opskrifterne godt forklarede og er ret nemme at følge. Der er endvidere konkrete forslag til garn - både mærke og farve - som man kan vælge at følge alt efter temperament.

Lutter løkker er desuden lavet i et praktisk format. Ikke for stor og med blødt cover, hvilket gør den meget mere egnet til at have med på farten. Mange håndarbejdsbøger er indbundne, hårde bøger, som faktisk er for store og tunge at have med i håndtasken sammen med nål og garn. Alt i alt er Lutter løkker en særdeles vellykket udgivelse. Og der vil med garanti være mange unge mødre, som vil sætte pris på, at de næste hjemmehæklede barselsgaver er skabt ud fra opskrifterne i Lutter løkker.

Jeanette Bøgelund Bentzen: Lutter løkker
Forlaget Sangild, 64 sider
ISBN 9788799429257