Flere nyheder

 
Teater
Dø af grin på Teater Grob

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dø af grin på Teater Grob
Tor. 9. jan. 2014


(Foto: Per Morten Abrahamsen)

Én ting har vi til fælles - vi skal alle sammen dø. Det er ikke noget, vi så gerne taler om, men én ting er sikkert; vi kommer fandeme ikke levende herfra. I "Deadline" retter Teatret St. Tv. lyset mod døden og konfronterer os med dødsøjeblikket. Men hvis du græder, så er det af grin. Forestillingen gæster Teater Grob 7.-22. januar 2014.

I Deadline bliver vi ledt fra det ene dødsøjeblik til det andet. Vi møder søsteren, som begår selvmord. Vi møder moren, der ikke kan tage afsked med det dødfødte barn. Vi møder manden, der slår sin familie ihjel i jalousi. Vi møder de unge elskende, som kører galt på den tunede knallert.
Døden kan godt afskrække mange, men i det her tilfælde er der intet at være bange for. Deadline er en livlig, underholdende og grotesk forestilling. Det er som at være i en syret drøm med klovne og fabler, men samtidig med en dødalvorlig realisme.

Man tager sig selv i at tænke: sidder jeg virkelig og griner af en mand, der slår sin kone og to små børn ihjel, af den unge mand der dør på hospice, og af de to gamle der tager sig af dage sammen?

De tre medvirkende, Christian Hetland, Betina Grove og Marianne Søndergaard Madsen, giver os en perlerække af dødsøjeblikke råt for usødet, men begravet i humor. De spiller røven ud af de store klovnebukser og er sjove, skarpe og sjælfulde. De skærer med præcision mellem det dødsjove og det gravalvorlige. Lige som man sidder og bliver rørt over at høre dem synge "Hil dig Frelser og Forsoner", ligeså meget griner man over konen, der gør et sidste forsøg på at få barn med sin mand, som ligger for døden. Særligt underholdende er det, at obduktionen lires af, som var det en bageopskrift og assisteres af yderst (u)passende lyde.

Til at fuldende stykket er scenografien og kostumerne af Nadia Nabil Korsbæk. En masse balloner, store som små, skaber sammen med kostumerne et helt passende univers. Hele stykket og holdet bag viser engagement, præcision, legesyge og talent.

Forestillingen henvender sig både til unge og voksne og giver lidt at tænke over. Når man forlader teatret, er døden ikke længere så svær at tale om - tværtimod går man derfra med et smil på læben. Man accepterer at definitionen på et liv er, at det skal dø. Du bør ikke snyde dig selv for en aften i selskab med Teatret St. Tv. - så er det sagt!

Deadline
Teater Grob
Se spilleplan