Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Staldnissens Hemmelighed
Den store julemiddag 4
 
KultuNaut
Nyt billetsystem
 
Musik
The Cure til Roskilde
 
Teater
Kat på et varmt bliktag
 
Film
The Way of the Dragon
Den tid på året
Overlord
 
Litteratur
Begynderyogabogen
 
Diverse
Jul i Tivoli
Stort juleloppemarked

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Begynderyogabogen

Man. 20. jan. 2014

"Begynderyogabogen" er til dig, som har beundret eller misundt smidige kvindekroppe i mere eller mindre fysisk (u)mulige stillinger. Måske har de avancerede positurer afskrækket dig. Måske har de fascineret dig, men du har bare aldrig kunnet tage dig sammen. Med Karen Pallisgaard i hånden får du en kyndig, klog og kærlig guide ud i yogaens tilsyneladende uudtømmelige fordelagtigheder.

Som en uudslukkelig steppebrand har yogafeberen spredt sig over det ganske land. Om det var Madonnas misundelsesværdigt muskuløse stænger eller mindfulness' insisterende fokus på nuet, der gjorde Østens ældgamle yogapraksis til vestens krops- og sjælebalsam, skal forblive usagt. Kendsgerningen er, at yoga er et hit. Så udbredt, at det næsten er blevet mainstream. Men også tilpas disciplinkrævende, at de sande dedikerede endnu er et mindretal.

Begynderyogabogen kan dog meget vel forvandle overfladiske yogadyrkere til overbeviste yogaelskere. Med Karen Pallisgaard som velbevandret yogi med fødderne solidt plantet på yogamåtten og i empatisk øjenhøjde med læseren, får du noget nær den perfekte indførelse i yogaens bredtfavnende verden. Forfatterens inddragelse af personlige erfaringer, de mange henvisninger til videnskabelige undersøgelser og en fin introduktion til yogaens komplekse filosofi tilfører bogen både karakter og kvalitet.

På trods af sin bombesikre ekspertstatus evner Pallisgaard at møde læseren på startlinjen, uden at indholdet af den grund bliver forringet. Man føler sig respekteret, forstået og vejledt på en blid og tålmodig måde. Pallisgaard er nemlig på trods af sin åbenlyse dedikation aldrig irettesættende eller forelæsende.

Det er tydeligt, at yoga har åbenbaret en stor, næsten eksistentiel, sandhed i hendes liv. Hun deler gerne ud af denne eksistentielle skattekiste, men forsøger på intet tidspunkt at omvende læseren. Valget forbliver til enhver tid hos en selv. Det er mildest talt befriende, da mange bøger om yoga desværre ofte forfalder til overforvisset fanatisme, som prædiker i stedet for at påvise, forkynder i stedet for at forberede. Dén uheldige fælde undgår Begynderyogabogen med enestående yogaelegance.

Bogen er både et inspirerende studie i yogaens grundlæggende principper og mangeartede livsførelser og en praktisk håndsrækning til yogadebutanterne. Den bugner med brugbare tips og tricks, anderledes kostråd, filosofiske kontemplationer og temaopdelte praktiske øvelser. Begynderyogabogen kommer rundt om det meste uden at tabe pusten eller aktivere gabereflekserne.

Det er dokumenteret, at yoga virker stressdæmpende, giver mere overskud i hverdagen, en bedre kropsholdning, en stærkere psyke, en sundere livsstil og mange flere livsoptimerende gevinster - "Men derudover er det som om, at der ikke er en decideret præmie ved at dyrke yoga, men at praksissen er præmien i sig selv. Yoga er både midlet og målet." Men yoga pirker også til dine rodfaste vaner, provokerer dine ubevidste følelser og udfordrer dig til at vælge en mere autentisk levemåde. Det kræver dog både en fysisk og en mental yogaindsats - "i stedet for selvudvikling kalder min ven og min lærer, Simon Krohn, yoga for selvafvikling"! "Fix the floor to raise the roof", er et af mantraerne.

"Ha' tålmodighed - både yoga og ayurveda folder sig ud over lang tid. Men alt godt kommer til den, der nyder turen imens," konstaterer Pallisgaard. Begynderyogabogen må siges at være en lang nydelsestur!

Køb eller bestil bogen på saxo.comKaren Pallisgaard: Begynderyogabogen Pretty Ink, 291 sider
ISBN: 978-87-638-3119-2

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Julearrangementer
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen