Flere nyheder

 
Musik
Endelig nyt fra Carpark North

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Endelig nyt fra Carpark North
Tir. 28. jan. 2014

Carpark North er klar med deres 4. studiealbum "Phoenix". Som noget nyt er albummet produceret udelukkende af bandet selv, og det har været hele 5 år undervejs.

Carpark North's nyeste udspil, Phoenix, har ladet vente på sig. Lige pludselig er der gået hele fem år, siden der sidste gang kom en "reel" udgivelse fra gruppen. De har været savnet, og undertegnede har glædet sig til at høre Phoenix. Pladen skulle egentlig have været udgivet i 2013, men undervejs på Grøn Koncert-turnéen fik Carpark North ny inspiration og valgte at gå tilbage i studiet og komponere videre. Inden da var der allerede kommet en 1. single til pladen, der siden skulle komme til at hedde Phoenix. "Army Of Open Arms" er typisk Carpark North; det er melodiøst og bevæger sig på kanten af electro-pop og hårdere rock. Nummeret er glimrende og ligger i bandets vanlige stil.

Den nye plade er indspillet i bandets eget studie og produceret af dem selv (T. Stengaard har dog hjulpet på tre numre). Dette kan, hvis produktionen er god, kun fremkalde respekt. Phoenix' nye 1. single, "32", der har været spillet en hel del på diverse radiostationer, har Stine Bramsen (Alphabeat)som gæst. "32" er absolut en værdig 1. single, og der er ikke en finger at sætte på den. Bramsen gør et godt indhop, og valget af hende som gæst er meget naturligt.

Pladens titelnummer er lige på, og det groover og svinger godt. Det er pladens mest aggressive og et glimrende nummer (præcis som man kender Carpark North). "Renegade" er ved første lyt også fandenivoldsk, men kanten forsvinder desværre lidt efter et par gennemlytninger. Et udmærket nummer der passer ret godt ind i verdenssituationen lige nu. Om det er hensigten med "Renegade", er lidt sværere at få klarhed over. Dog er det da positivt, når bands/kunstnere ser ud over eget univers.

Guitaristen og komponisten Søren Dahl Jeppesen gæster albummets 4. nummer "Just Like Me". Nummeret er meget stille og en sjov blanding af tilbagelænet guitar-inspireret pop og electronica. "Just Like Me" er flot og behageligt, men det gør desværre ikke så meget mere end det.

En overraskelse er det, at Nik og Jay er at finde på nummeret "You're My Fire". Lau Højens vokal på omkvæd og c-stykke er nummerets stærkeste side, godt hjulpet af resten af bandets instrumentering. Men Nik og Jays rap bliver mærkværdig og gør ikke, hvad man kunne have håbet på. Det hele bliver lidt for pænt og venligt. Med al respekt gør Nik og Jay's tilstedeværelse mere nummeret til noget, der minder om deres egen nuværende radiosingle ("Forstadsdrømme").

Numrene "Better Off Alone" og "I Walk On" er desværre i samme hjørne og til trods for, at det er godt skrevet og velspillet, bliver det for pænt og ikke-kantet.

Kompositionerne er gode og melodiøse, og håndværket er som altid i orden hos Carpark North. Det samme kan man kun konkludere, når det kommer til produktionen af Phoenix. Det er virkelig godt produceret og imponerende, at bandet har stået for det hele selv i dette tilfælde; respekt for det. Samtidig er der også små forfriskende detaljer. Ligesom på forrige album er der brugt nogle elektroniske/mekaniske lyd hist og her; ikke for lidt og ikke for meget. Undertegnede havde håbet på mere løssluppenhed, men det er desværre for flinkt, pænt, rent og imødekommende. Det virker en anelse for gennemtænkt det hele, og det bliver desværre lidt kedeligt.

Carpark North: Phoenix
Udgivet af Copenhagen Records