Flere nyheder

 
Teater
The Falling Man

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Falling Man
Ons. 19. feb. 2014


(Foto: Thomas Cato)

"The Falling Man" er Krisen (med stort k) til musik af Stephan Grabowski. Nyd verdens undergang på Københavns Musikteater frem til 1. marts.

En kvinde kommer ind på scenen, slæbende på en stor kasse. Hun tør ikke åbne den, for den indeholder krisen - finanskrisen, klimakrisen, alle verdens kriser. Manden, der også befinder sig på scenen, er skeptisk: Hvordan skulle krisen kunne være i en kasse? Og hvordan er den kommet derned? Og havnet lige hos hende?

Herfra ruller stykket sig ud med spørgsmål om krisens natur, alvorligheden af den og hvorvidt menneskeheden og verden kan komme sig over den. I 1½ time synger, spiller, råber og danser Karin Norrinder og Hadi Ka-Koush om krisen på en dybt alvorlig, satirisk, humoristisk og i det hele taget ganske underholdende måde.

The Falling Man starter lidt stereotypt med den lettere hysteriske kvinde, der lader sig rive med af følelser snarere end argumenter, over for den rationelle, kyniske finansmand, der ikke frygter nogen krise, så længe der er penge på kontoen. Heldigvis nuanceres rollerne undervejs, og sam- eller modspillet mellem de to bidrager meget til stemningen.

Stykket ledsages af politisk musik, og både Norrinder, der har klassisk operabaggrund, og Ka-Koush, der har en hiphopbaggrund, bryder ud i sang med jævne mellemrum. De understøttes fornemt af de tre musikere på scenen, Stephan Grabowski, Søren Graversen og Jonas Stampe - der ikke har tænkt sig bare at holde sig i baggrunden. Selve musikken er meget vidtspændende rent stilistisk og afspejler den globale verden, Norrinder og Ka-Koush diskuterer.

Mona Møller Schmidt har holdt scenografien ret enkel med en gylden-sort scene på scenen - the whole world's a stage. Med simple midler bliver den omdannet undervejs af hætteklædte dødningehoveder, som holder sig drilsk i baggrunden, og som i høj grad er med til at fremmane den dystopiske stemning.

The Falling Man er den allerførste forestilling fra Johns Teater, som blev stiftet i marts sidste år og dermed har mindre end et år på bagen. Det er ganske imponerende, hvad Joan Rang Christensen og resten af holdet har fået stablet på benene på så kort tid, og det kan kun blive spændende at se, hvad det udvikler sig til.

The Falling Man
Københavns Musikteater
Se spilleplan