Flere nyheder

 
Musik
Black Book Lodge: Tûndra

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Black Book Lodge: Tûndra
Tor. 20. feb. 2014

Den københavnske stoner-trio Black Book Lodge begår sig særdeles godt med en hårdtslående, stenet, drømmende, melodisk og særdeles velskrevet debutplade.

Trioen udgav i 2011 EP'en We Are Legion, og samtlige numre fra denne er repræsenteret på Tûndra bortset fra titelnummeret - "We Are Legion". Pladen lægger ud med den tunge og hårdtslående "Battering Ram", som forfører med sin intense stemning samt det svævende melodiske udtryk. Herefter følger "Black Sheep/Prodigal Sons", som groover fantastisk, og som derudover også er et langt studium i stemningsopbyggende stoner. Der er kælet for de store lydbilleder, og det enorme mørke drager denne anmelder, eftersom det tager form som en veleksekveret og ambitiøs drømmesekvens. Derudover skal "The Call" også nævnes i forbifarten, da det er en uhyre stærk skæring, som ligeledes groover og danser hårdt og tungt i sit mørke univers. Her ledes tankerne hen på en blanding af Queens Of The Stone Age og Mastodon, men dog uden at imitere og læne sig for kraftigt op ad disse. Dertil har Black Book Lodge et alt for personligt udtryk.

Tûndra er som sagt både velskrevet og velspillet, og der er ingen tvivl om, at gruppen er ambitiøs. Denne udgivelse emmer af lyst til at skinne i sit eget forunderlige lys, og produktionen er ligeledes omfattende og iderig. Guitar- og basudladningerne er massive og trommespillet ligeså, men selve energien i musikken er særlig, eftersom den er hårdtslående uden at være fandenivoldsk. Det er mere stenet og indadvendt, end det er eksplosivt, og det giver Black Book Lodge en introvert karakter. Ligeledes er sangene proppet med korstemmer og ekstra guitarlag, hvilket i denne anmelders øjne på den ene side forstærker de musiske - og arrangementsmæssige valg, men som uden tvivl også sender gruppen på hårdt arbejde, når der skal kompenseres for dette, når der spilles live. Albummets intensitet bliver ligeledes udfordret hen imod slutningen, hvor kaotiske og gyngende "Cripplegate", den mere afdæmpede "Tûndra" og den episke og helt igennem fantastiske "Empire" lukker den medrivende drømmeproces på hypnotisk vis. Intensiteten daler en kende mod slutningen, men trods kompositionernes kompleksitet bevares kvaliteten i musikken.

Når albummet slutter, har man det, som om man har fået et indblik i et stormfuldt og melankolsk univers. Det er skarpt skåret, og de mest musikalsk udfordrende stykker bliver konstant holdt i stramme tøjler, og den introverte energi er til stadighed en kæmpe styrke og en fed understregning af bandets identitet. Black Book Lodge har begået en personlig, kompetent og stærk debut, som undertegnede kun kan anbefale!

Black Book Lodge: Tûndra
udgivet på Mighty Music