Flere nyheder

 
Litteratur
365 retter til børnefamilien

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
365 retter til børnefamilien
Tir. 4. mar. 2014

Sabine Lemire har netop udgivet en ny bog med 365 fotosider. Denne gang er titlen "365 retter til børnefamilien". Og ser man bort fra den lidt misvisende titel, så er der masser af fine billeder og god inspiration at hente.

At bogens titel er 365 retter til børnefamilien er nok lidt at oversælge varen. Det ville være mere korrekt med 365 ting dit barn kan spise eller 365 snacks og retter til børnefamilien. Man skal igennem 181 sider, før man møder den første reelle middagsret. Indtil da byder bogen overvejende på småretter til frokost, snacks og sukkerholdige spiser.

Der er søde sager som slikpakker, kandiserede æbler og chokoladeskeer, som er plasticskeer med chokolade pyntet med krymmel. Der er salte snacks som roulademadder (toastbrød rullet om skinke og ost), hjemmelavet knækbrød og popcornhænder lavet af engangshandsker fyldt med popcorn. Et par enkelte forslag til babyvenlig mad i form af artiskokmos og babymos med rodfrugter. Og så er der masser af forslag til drikkevarer som smoothie, børnekaffe, iste med bær og diverse børnedrinks. Der er inspiration til frokostretter med billeder af pindemadder, æg med rogn, fois gras og forskellige madder. Så alt i alt er der ikke vildt mange retter i traditionel forstand i bogens første tredjedel. Der følger dog en del retter og salater med deciderede opskrifter til. Disse udgør ca. den midterste tredjedel. Men ser man bort fra titlen og blot tager bogen som inspirationskilde, så er den alligevel ikke så tosset.

365 retter til børnefamilien indeholder som titlen antyder 365 ideer til børnefamilien. Billederne er i fokus i bogen. Nogle er suppleret med en opskrift og andre kun med en ganske kort tekst til at understrege billedet. Formatet gør, at barnet selv kan sidde og bladre og forhåbentligt få ideer og inspiration. Billederne er stylet med masser af farver og sjove figurer, der sidder ved siden af maden eller måske endda klatrer oven på den. Alt i alt elementer, der kan hjælpe til med at fange barnets opmærksomhed. Bogen er inddelt i temaer, som skifter fra morgenmad over fødselsdage og fester til salat. Men temaer ligger ikke kronologisk eller samlet i bogen, hvilket får den til at virke lidt rodet. Men det er muligvis kun for den voksne, at den slags har betydning.

Samlet set er 365 retter til børnefamilien en sød bog. Men det er ikke i den, man skal søge hjælp i for at lave madplanen. Der er en overvægt af søde sager og småspiser. Men man bliver i godt humør af at kigge de farvestrålende sider igennem, og man får i hvert fald inspiration til, hvordan man kan style maden på den mere børnevenlige måde. Så stryger man ordet "retter" i titlen er der bedre overensstemmelse mellem forventning og produkt. For du får 365 - til børnefamilien. Velbekomme!

Køb eller bestil bogen på saxo.com

Sabine Lemire: 365 retter til børnefamilien Carlsen, 365 sider
ISBN 9788711380093