Flere nyheder

 
Musik
Imponerende debut fra Black Seagull

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Imponerende debut fra Black Seagull
Ons. 19. mar. 2014

Black Seagull er navnet på en ny spændende fugl på den danske folk-scene, hvor det er kvalitet frem for kvantitet, der afspejler bandets ambitionsniveau. Det er der kommet et utroligt helstøbt og fantastisk spændende debutalbum ud af.

Som god vin skal noget musik modnes over tid, inden det folder sig ud i fuldt flor. Og historien om danske Black Seagull startede for mere end ti år siden, da On Trial og Passion Orange huserede på de danske scener med deres pågående rå rock. Trådene fra disse bands samles nu til Black Seagulls første udgivelse, der er essensen af et utal koncerter i Danmark og Tyskland og de respektive medlemmers inputs fra deres forskellige baggrunde. Og lad mig sige det med det samme, at lytte til Random Satellites er som at åbne en fantastisk ædel vin, fuld af bouquet, sjæl og farve og ikke mindst procenter. Udtrykket er varmt pulserende folk noir, underspillet med en kraft og en nerve, der skiftevis trækker lytteren ned i en sjælelig abyss, samtidig med at man føler sig eleveret af de stærke sange. Livsbekræftende og melankolsk i ordenes rene betydninger.

Black Seagull består af vokal, to guitarer og et sæt håndholdte trommer. Ingen bas. Guitarist Benjamin Hammerum lægger lag af elegant kor på Bo Morthens mørke vokal, og Bjarni Olsen supplerer med guitarfiligran, der giver de rudimentære sange en tynge og en kompleksitet, man langsomt bliver suget ind af. Eneste lidt anonyme aktør er Mads Juhl på percussion, som ikke rigtigt får lov til at markere sig. Omvendt er fraværet af deciderede trommer med til at give musikken den skrøbelighed og følelse af ekstrem nærvær, som bliver bandets særkende. Juhl er dog i allerhøjeste grad med til at skabe den helstøbte stemning på et album, der ikke har svagheder overhovedet. Især sangene "Don't know why I came" og "Fire" er perler, og eneste minus ved denne udgivelse er, at der kun er seks sange! Med den kvalitet Black Seagull holder, kan de sagtens indspille et fuldlængde album og skabe en endnu større og stærkere musikalsk fortælling.

Det sidste element, der binder sangene stærkt sammen, er en topprofessionel produktion. Man fornemmer, at Black Seagull har prioriteret lyden og stemningen langt over effektjagende rock. På den måde har de et tydeligt slægtskab med navne som The Walkabouts og Neil Young og den stærke, stemningsbårne melodi, det godt må gøre ondt i sjælen at lytte til.

Random Satellites udgives 20. marts på en smuk vinyludgave og som download.

Samme dag er der releaseparty og koncert klokken 21 i Underhuset, Halmtorvet 9, København V. Fri entré.

Facebook event