Flere nyheder

 
Teater
Rytteriet Live 2

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rytteriet Live 2
Man. 31. mar. 2014


(Foto: Isak Hoffmeyer)

DR2-seriens elskede karakterer folder sig endnu engang ud på Bellevue Teater, når Rasmus Botoft og Martin Buch kører den helt ind med det nye show "Rytteriet Live 2 - Så kan man lidt igen", hvor de er godt hjulpet på vej af deres husorkester, bestående af Marie Key, Bjørn Fjæstad, Mads Andersen og kapelmester Henrik Balling.

Triste, skæve, perverse og direkte ubehagelige er nogle af de ord, som beskriver det persongalleri, Rasmus Botoft og Martin Buch har præsenteret for os dette efterår, hvor satireprogrammet Rytteriet 2 er rullet over skærmen. Karakterer som vækker genkendelse hos en selv (om man vil indrømme det eller ej), men også karakterer, som man let kommer til at holde af. Og netop det at folk genkender og forbinder sig med karaktererne, spilles der på gennem forestillingen.
Forventningerne indfries, når vi bl.a. præsenteres for snobberne, for de uduelige teaterskuespillere Rolf og Niller, for stakkels Steen og askebægermageren Jutta, men også for den altid charmerende Tage fra første sæson, samt nogle nye indiske musikere. Med tanke på publikums forventninger må der også spørges: Hvad er Rytteriet uden en penissang? Kærkomment for publikum indfrier Flemming "Bamse" Jørgensen dette i studiet, hvor han indspiller "Vimmersvej". Den køres ind med penis, "Hun går rundt med penis bar" også på det efterfølgende bonusnummer.

Mellem hver scene tager husorkestret over, og det fungerer godt med kontrasten mellem de farverige skuespilskarakterer og det melankolske band med alvorlige miner og sorte jakkesæt. Det har noget ufrivilligt komisk over sig og giver samtidig ro til, at de forskellige scener ikke flyder sammen. Bandet leverer velspillet musik, eftertænksomme tekster og en fed inderlig sangpræstation fra både Marie Key og Henrik Balling.

Som en rød tråd gennem det veltilrettelagte stykke går Else og Tulles eventyr. Else, der gennem 1. sæson er blevet holdt godt og grundigt nede af sin aggressive rødvinsdrikkende mand Erik, bliver i 2. sæson separeret fra Erik og folder sig, med hjælp fra Tulle, ud som den kvinde, hun er. Egentlig var Else og Tulle på vej til Skovridderkroen (aka skovskideren) for at score "mænder", men ender altså på Bellevue Teatret. De to damer underholder med dans, spørgeundersøgelse om publikums kønsbehåring, samt gyldne Cliff Richard-citater. De dukker op flere gange i løbet af forestillingen, og deres veje krydser andre af seriens karakterer med spændende udfald for både Tulle og Else.

Der er tænkt over opsætningen, den røde tråd og sceneskift i forestillingen, og det fungerer optimalt. Dog må man være forsigtig med, at de forskellige karaktere ikke blander sig for meget med hinanden i udtryk, da det godt kan mærkes, at der er blevet arbejdet meget med karaktererne Else og Tulle. Desuden er det lidt en forudsætning, at man kender seriens karakterer, for til fulde at kunne forstå den underliggende humor. Men når det er sagt, underholder Rasmus Botoft og Martin Buch med deres underfundige og grove humor hele stykket igennem.

Rytteriet Live 2
Bellevue Teatret
Se spilleplan