Flere nyheder

 
Film
Fuld fart på

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fuld fart på
Tor. 10. apr. 2014


(Foto: SF-Film)

Der er spænding fra starten, hver gang skuespilleren Liam Neeson træder frem på lærredet. Manden er omkring de 60, men alligevel brager han igennem som actionhelt, hver gang han får muligheden. Filmen "Non-stop" er ingen undtagelse, og med høj puls og sved under trøjen hopper man rundt på sædet i mørket, mens man følger Neeson klare de mest uovervindelige udfordringer ombord på et fly.

Slidt, udbrændt og fordrukken er U.S. Air Marshall Bill Marks (Liam Neeson). Han er på ingen måde på højdepunktet af sin karriere længere. Han er indebrændt og vil allerhelst bare have et glas "on the rocks" at slappe af på. Men arbejdet i luften kalder, og Bill bliver sendt af sted på et fly mod London, hvilket han efterhånden har prøvet oftere end nogen anden. Men denne gang bliver det ikke nogen almindelig flyvetur for Bill Marks og de andre passagerer ombord.

Med en bestilt gin og tonic og en sød, snaksaglig sidemand, kvinden Jen Summers (Julianne Moore), læner Bill Marks sig tilbage i flysædet og håber på en stille og rolig seks-timers flyvetur gennem luften. Men få minutter efter tikker den første af nattens mange sms'er ind på hans telefon. Fra det ukendte nummer begynder truslerne at strømme frem. Hvis ikke der bliver overført 150 mio. dollars til en bankkonto inden for de næste tyve minutter, vil den første passager i flyet dø, og sådan vil det fortsætte, indtil pengene er modtaget.
Da Bill opdager sms'ernes alvor, får han ikke meget opbakning fra sin overordnede nede på landjorden. Han ender med at stå helt alene med den uoverskuelige situation, som han til sidst selv er fedtet så godt og grundigt ind i, at det er svært for alle - inklusiv ham selv - at finde rundt i, hvem ombord på flyet der overhovedet er til at stole på.

Der er bare noget ved film, der foregår ombord på et fly. De fleste af slagsen er fyldt med spænding og dramatik. Måske har det noget at gøre med, at bare dét at sætte sig ombord i et fly kan være spænding nok i sig selv for de fleste mennesker. Når der så bliver smækket en god gådefuld spændingshistorie ned over omstændighederne, gør det det hele endnu mere intenst og dramatisk. Alle kan finde de følelser frem, der er forbundet med at sidde i et fly i flere kilometers højde. Det kan være trangt, anspændt og noget klaustrofobisk - man får i det hele taget en vis følelse af magtesløshed. Disse følelser bliver formidlet helt perfekt i denne film, der under hele forløbet foregår i luften.

Når navnene Liam Neeson og Julianne Moore står på plakaten, har man høje forventninger til filmen. De er begge fremragende skuespillere, som har paletten fyldt med mindeværdige præstationer gennem tiden. Uanset hvor store eller små deres roller er, formår de at overbevise publikum på den mest ægte og troværdige måde, hver eneste gang deres film ruller over lærredet. Så en film med dem begge må man absolut ikke gå glip af, hvis man Neeson- og Moore-"fan". Der er fart på, spændingen er konstant, og man er underholdt hele vejen. Filmen formår at gøre alle til mistænkte, og man har på intet tidspunkt gættet, hvem "den onde" er. Det er så godt lavet. Det eneste kritik, der er værd at nævne, er et par enkelte Hollywood-scenarier hist og her især i slutningen. Men det er ikke nok til at fraråde at se Non-stop, og dette kommer fra en ellers ikke særlig action-glad anmelder.

Non-stop
Se spilletider
Se filminfo