Flere nyheder

 
Teater
Musical Unplugged

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Musical Unplugged
Fre. 2. maj 2014

(PR-foto)

Det Ny Teaters tiltag "Off Det Ny" opfører "smalle musicals" på intimscenen Sceneriet.

Tell Me on a Sunday af den kendteste musicalkomponist i vor tid, Andrew Lloyd Webber, er skrevet helt tilbage i 1979, hvor værket første gang blev opført på The Sydmonton Festival i Hampshire.

Hele 13 sange, hvoraf nogle går igen i løbet af forestillingen, består værket af. Der er kun én medvirkende; den engelske pige, der har overordentlig svært ved kærligheden. Den har ført hende til New York, derefter til Beverly Hills og så tilbage til Manhattan, uden at hun for alvor har haft heldet med sig. Sangene er nærmest uden undtagelse ørehængere, som i skrivende stund stadig kører for mit indre øre. Lyden er umiskendeligt Lloyd Webbers, og den er tidstypisk. Det gør dog ikke noget, for melodierne er fantastiske, og teksterne af Don Black er mundrette, humoristiske og fortæller en historie med en klar linje.

Der gøres i al godmodighed grin med beboerne i Beverly Hills i sangen "Capped Teeth and Caesar Salad" med omkvædet "Have a nice day". Meget inderlig og bittersød bliver historien i sangen "It's not the end of the world", når pigen prøver at overbevise sig selv om, at der ikke er noget problem med den mand, hun p.t. er involveret med.

Vi er tilbage i sen-70-erne med rød fastnettelefon og helt gammeldags breve i kuverter af tyndt papir med blå og røde kanter til at indikere, at brevet går af sted som luftpost, når pigen beretter fra livet i Amerika til sin mor hjemme i England.

Louise Fribo er midtpunktet for showet, og alle sangene synges på originalsproget. Det er intet problem. Louise Fribo er uddannet i England, og der er ikke antydning af dansk i hendes udtale. Hendes diktion er perfekt, hendes stemme imponerende, og man kunne høre hvert ord, hun sang. Dertil kommer, at hun så misundelsesværdigt godt ud i en elegant sølvbluse, stramme sorte bukser og høje hæle.

Den lille scene på Det Ny Teater egnede sig fortrinligt til denne intimkoncertmusical med én sangerinde og hendes tre musikere. Det var forunderligt, at der ikke var et full-scale symfoniorkester til at akkompagnere. De tre musikere og Louise Fribo skabte en natklubstemning, der nærmest smøg sig om publikum på den rigtig gode måde. Forestillingen spiller kun få gange i denne omgang, men vender tilbage til november.

Tell me on a Sunday
Det Ny Teaters lille scene, Sceneriet

Komponist: Andrew Lloyd Webber
Medvirkende: Louise Fribo
Musical Director: Christian Berg
Dramatisk konsulent: Mads M. Nielsen
Bas og cello: Jesper Thorn
Reed: Pelle Fridell
Spilleperiode: Onsdag den 7. Maj kl. 20
Fredag den 9. maj kl. 20
11. til 22. november