Flere nyheder

 
Teater
Streetdance i særklasse

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Streetdance i særklasse
Tor. 15. maj 2014


(Foto: Jon Lind)

Der er ikke et roligt sekund fra det øjeblik, Teatret Zeppelin slår dørene op for Freestyle Phanatix' nye opsætning, "Tobi". Selv kalder de det en kropskrimi frit efter historien om Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Fortolkningen bliver måske en anelse for fri, men der er ingen tvivl om, at det er streetdance og dekadente kostumer i særklasse.

Idéen stammer fra Per Vers. En fri fortolkning af den gamle klassiker Dr. Jekyll og Mr. Hyde pakket ind i beats og streetdance. Resultatet er Tobi opkaldt efter forestillingens hovedperson. Tobi er en afholdende mand, der på en rejse med sin kone og venner oplever, at hans verdensbillede krakelerer, og han bliver ond og magtsyg. I løbet af forestillingen følger vi Tobi i hans kamp for at finde sin indre balance igen - og ikke mindst for at acceptere den mørke side, der er til stede i alle mennesker.

Tobi har publikums opmærksomhed fra første sekund, de fem dansere fra Freestyle Phanatix indtager scenen. Det er for alvor streetdance i særklasse, der takket være danserne ikke på et eneste tidspunkt taber energien, og som overskrider grænser ved at bevæge sig ud over scenen og ud blandt publikum, der sidder på det yderste af deres sæder for at fange alle impulser.

Dansen bliver kun endnu mere dragende ved hjælp af de fantastiske kostumer, der med deres dekadence og finurlighed understøtter historien om menneskets dualitet. Tyl, hatte, briller, blonder og netstrømper bliver blandet med ansigtsudtryk, der er umulige at afkode bag accessories og make-up.

Netop historien om menneskets dualitet er den reference til Dr. Jekyll og Mr. Hyde, som Tobi rammer ligeså præcist som et beat i en sang. Men herefter stopper referencerne til den gamle klassiker umiddelbart også, og fortolkningen bliver en anelse for fri til, at publikum kan følge med og finde hoved og hale i historien.

Hvis man er til en danseforestilling med karisma og energi fra start til slut, uden at man nødvendigvis behøver at kunne følge med i en historie eller lave perspektiver til den velkendte fortælling, sidder Tobi lige i skabet.

Tobi
Freestyle Phanatix på Teatret Zeppelin
Tobi opføres igen i november 2014