Flere nyheder

 
Teater
En tam revy

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En tam revy
Man. 2. jun. 2014


(Foto: tivoli.dk)

Tivoli og The One and Only Company byder under instruktion af den erfarne revyinstruktør Joy-Maria Frederiksen på "TAM TAM i Glassalen". Tam tam betyder "festlig sammenkomst", men med kun få latterprovokerende øjeblikke er det meste af revyen, som titlen også siger: tam.

Revyen er igen tilbage i Tivolis Glassal, og revyholdet består af nogle af landets mest populære skuespillere: Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Søs Egelind, Alexandre Willaume, Christiane Schaumburg-Müller og Pelle Emil Hebsgaard. Derudover medvirker Rikke Hvidbjerg og Szhirley som klassiske back-up singers. Indslagene byder på lidt af hvert; fra aktuelle historier som akuttelefonen, Lars Løkkes underbukser, Allan Simonsen og Helles hemmelige socialdemokrat, til indslag om Noma, en hilsen fra P-vagterne og en insisterende alarmsælger. Ud af godt og vel 30 indslag, fik tre denne anmelder til at grine, blandt andet en Ørkenens sønner-værdig scene med oppustelige lolitadukker med Niels, Alexandre og Pelle Emil. De resterende numre kunne højst høste et træk på smilebåndet, da pointerne var en smule flade. Søs Egelind - kun i halv figur og med sko på knæene - leverede en Løkke-parodi, som aldrig blev helt skarp. Det virkede en smule rystet ud af ærmet. Og dette gik igen i flere af numrene.

Med Bodil Jørgensen på programmet er det næppe en overraskelse, at det bliver en smule småsjofelt. Hun er blandt andet kendt som den sønderjyske dame i Rytteriet. I Tivolirevyen er hun igen trukket i et landligt kostume og er på jagt efter et brændeknippe. Naturligvis lyder "i"-et som et "e", og sunget på godt rustent sønderjysk er Bodil Jørgensen i sit es.

Den erfarne Niels Olsen gør sig også bemærket, blandt andet med sketchen om SF'er Søren Frederiksen, som må klare SF-landsmødet helt alene. Den ganske korte tilbagevendende sketch "nytænkning", hvor Niels og Christiane, klædt ud som grønne slagtere, opfinder produkter, som gør forbrugernes hverdag lidt sjovere - f.eks. den lille nøgle til torskerogn, som vi alle har prøvet sætter sig fast - fungerer godt som noget genkendeligt igennem forestillingen. Niels Olsen, Christiane Schaumburg-Müller og Bodil Jørgensen leverer også en fin ny version af Preben Uglebjergs "Gyngerne og Karrusellen" fra 1967, som i 2014-versionen omhandler polsk arbejdskraft, børnecheck, giraffen Marius og Se&Hør.

Alt i alt er det en fin revy, men den mangler noget kant og en bedre levering.

TAM TAM i Glassalen
Glassalen i Tivoli
Se spilleplan