Flere nyheder

 
Litteratur
Villads fra Valby laver en film

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Villads fra Valby laver en film
Tir. 17. jun. 2014

Villads ved godt, at en mobil ikke kan tåle vand.. Men nogen gange kan der ske uheld, særligt hvis man er en lille, nysgerrig og entreprenant dreng fra Valby. En ny bog i læs selv-serien om Villads er udkommet.

Som en moderne og københavnsk udgave af Emil fra Lønneberg kommer her Villads fra Valby. Villads Emilio Eskildsen bor med sin familie i Valby. Han går i skole, og en af hans bedste venner er nabopigen Frida. I denne historie leger Villads og Frida i badebassin i haven. De dykker og leger hajer, og Villads bestemmer sig for at filme det med sin mors mobil. En mobil kan ikke tåle vand, men har du prøvet? Det har Villads! Det er også svært at tørre den med et håndklæde, og metal må ikke komme i mikroovnen husker Villads heldigvis, men så tørrer de den da bare i den almindelige ovn.. og så går Frida og Villads igen ud for at lege med Fridas mors mobiltelefon - denne gang forsvarligt puttet i en plasticpose...

Villads har, ligesom Emil fra Lønneberg, kort fra tanke til handling og sin helt egen simple logik, - og han har sjældent tænkt sine mange gode påfund helt til ende. Fortællingen er meget nutidig, hvilket gør, at børn kan spejle sig i historien. Med et lix-tal på 11 og farvestrålende og humoristiske illustrationer er fortællingen god til at fange de yngre læsere. Selvom det er en letlæsningsbog, så er historien helstøbt og fangende, hvilket ikke altid gælder.

Illustrationerne af Dina Gellert gengiver stemningerne i fortællingerne godt. De er klare og enkle og fanger med få streger essensen af historien. Hvem kan f.eks. stå for et billede af moren, der kommer løbende ud i haven splitternøgen med en brændt mobiltelefon i en grydelap i hånden? 4 store stjerner til illustrationerne og historien i Villads fra Valby laver en film.

Køb bogen på saxo.com

Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby laver en film
Illustrationer: Dina Gellert
Høst & Søn, 30 sider
ISBN: 978-87-638-33714