Flere nyheder

 
Musik
Monster Magnet på Copenhell

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Monster Magnet på Copenhell
Tor. 12. jun. 2014

Copenhells første dag skulle den klassiske stonerrock-kvintet Monster Magnet stå for festivalens andet indslag på Hades-scenen. Det skulle dog vise sig at blive et af dagens absolutte lavpunkter!

Monster Magnet gik upåvirket på scenen til et meget entusiastisk publikum, som dog hurtigt fik smidt en våd klud i ansigtet i form af en helt igennem elendig lyd samt et helt igennem uoplagt band. Forsanger David Wyndorf knækkede en streng allerede i første sang, men lyden var så elendig, at man alligevel ikke kunne høre, hvad han spillede. Hans vokallyd var også så lav, at man ikke have en chance for at tyde, hvad det var, han forsøgte at sige/synge/råbe - man blev kort sagt ramt af lidt af et chok, da Monster Magnet slog de første toner an.

Det var et slag i ansigtet, men da de tog fat i "Look To Your Orb For The Warning" gav publikum gruppen en solid støtte, som de aldrig helt formåede at leve op til. Det er et catchy og stemningsfuldt nummer, som fyrede godt op under publikum, der vitterligt forsøgte at ryste den dårlige lyd af sig og i samråd med Monster Magnet få fyret op under den stonerfest, man havde håbet på.
Det var dog primært publikums indsats, der gjorde koncerten tålelig, da Monster Magnet og deres lydmænd ikke virkede synderligt interesseret i at ændre på opskriften; så den uoplagte gruppe ledsaget af den dårlige lyd fortsatte. Da Monster Magnet så fyrede op under "Space Lords" inddragede publikum i særlig grad sig selv, da de trofast brølede med på "SPACE LORDS MOTHERFUCKER!!!", hver eneste gang sætningen kom, og herfra løftede sættet sig da også en smule i energiniveau, men man fik aldrig fornemmelsen af, at dette skyldtes Monster Magnets præstation.

Det virkede som en forgæves kamp for noget, der aldrig rigtig ville lykkes, og da de rundede koncerten af efter ca. 45 minutter, stod selv den mest entusiastiske heavyfan tilbage og lignede et kæmpe spørgsmålstegn. Var det dét? Var det, hvad Monster Magnet havde at byde på? Publikum virkede, som om de følte sig en anelse snydt, og det var med rette. Monster Magnets bidrag til Copenhell var ugideligt og fremstod mere eller mindre som en totalt ligegyldig notits i et sprudlende foretagende, som fortjener en langt mere ihærdig og helhjertet indsats.

Monster Magnet gav koncert på Copenhell 11. juni.