Se special-version af KultuNaut til din telefon - klik her


 
www.KultuNaut.dk - den elektroniske kulturguide
Nyheder

 
Børn
Vingede væsner
Store Badedag på Kunsten
Flyv på Anemonen
 
Musik
Musikskoledage i Tivoli
MØ på Europaturné
TV-2 sommerkoncert
 
Teater
Et Vintereventyr
I støvet fra regnen
A Snowball's Chance in Hell
 
Udstilling
Scandinavian Glass
Comic Citrone
 
Film
Utøya 22. juli
Lady Bird
American Horror Story

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
American Horror Story

Man. 16. jun. 2014

Første sæson af den amerikanske TV-serie "American Horror Story" er nu blevet lanceret herhjemme i form af DVD. Og det kan man godt glæde sig over.

Serien, der indtil videre udgør tre sæsoner (samt en fjerde, som skulle få premiere i hjemlandet USA til oktober), er komponeret som en form for antologier, hvor hver sæson mere eller mindre kan ses som en selvstændig mini TV-serie. En rigtig god måde at præsentere en serie på i og med, at man således ikke er tvunget til slavisk at se en lang række episoder og heraf sæsoner i kronologisk rækkefølge for at kunne følge med i begivenhederne. Hver sæson, der udgøres af tolv episoder, har sine gennemgående karakterer, tema og fælles omdrejningspunkter.

Første sæson hedder The Murder House, hvor et hus i Los Angeles er setting for en gotisk, overraskende spøgelseshistorie. En familie flytter fra Boston i et forsøg på at begynde forfra efter nogle både triste og tragiske begivenheder. Men som de flytter ind i deres nye, store - og uventet for dem - også berygtede hus, bliver de pludselig en del af en lang og voldsom historie, som har sine rødder plantet i det uhyggelige "Murder House".

Det er svært at skrive for meget om fortællingen uden at spoile, men man kan roligt sige, at der ligger et væld af overraskelser gemt i de tolv episoder. Med på rollelisten i denne første sæson er blandt andre Dylan McDermott, Connie Britton, Taissa Farmiga, Denis O'Hare samt ikke mindst Jessica Lange (som i øvrigt er på rollelisten i alle sæsoner i forskellige roller), der gør en fremragende figur og præstation, som hun da også har fået tildelt flere priser for, blandt andet en Golden Globe. Og selve serien har også vundet adskillige priser og været nomineret til endnu flere. Helt igennem fortjent.

Så er man til gys og horror, der er sat både æstetisk og originalt i scene og med seriøst flotte skuespilpræstationer, så skylder man sig selv at prøve American Horror Story af. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at kaste mig over sæson nummer to. Hermed anbefalet!

American Horror Story sæson 1 - The Murder House - er ude på DVD nu.

 

Kontakt - Annoncer - Rettelser - Udskriv siden
© 2011 KultuNaut.dk - Email: kultunaut@kultunaut.dk


 
 
Dansk version Svensk version Engelsk version Tysk version
Find arrangementer
Søg efter specielle emner og interesser
Litteratur
Spejder
Rollespil
Sundhed
Skak
Gratis
Historiefortælling
Hunde
Iværksætter
Aftenskolekurser
Folkedans/spillem.
Rootszone
Elektronisk/Club/DJ
Viking/middelalder
Strikning/vævning
Cykelture
Kirkemusik
Cirkus
Have/planter
Korsang
Flere kategorier
Film i biografen