Flere nyheder

 
Film
Enough Said

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Enough Said
Tor. 26. jun. 2014


(Foto: Camera Film)

Nicole Holofceners seneste film "Enough Said" med Julia Louis-Dreyfus og James Gandolfini er en varmhjertet lille film, der efterlader et smil på ens læber.

Julia Louis-Dreyfus spiller den fraskilte mor Eva. Hun arbejder som massør og ser med ængstelse frem til, at hendes datter Ellen skal flytte hjemmefra for at starte på college. Den nu afdøde James Gandolfini er Albert, en sød og morsom mand, der også er fraskilt, og hvis datter også skal starte college. Eva og Albert mødes til en fest og begynder at date. Til samme fest møder Eva Marianne (Catherine Keener), en digter, hvis bohemeliv Eva er fascineret af. De to kvinder bliver veninder. Marianne brokker sig i tide og utide over sin eksmand, og da Eva opdager, at det drejer sig om Albert, begynder Eva at blive i tvivl om deres forhold.

Manuskriptforfatteren og instruktøren Nicole Holofceners Enough Said er en sjov og hjertevarm "coming of age"-fortælling, som drejer sig om, hvordan voksne mennesker efter en skilsmisse tager det næste skridt i livet.

Holofceners film balancerer mellem glæde, tristhed og det at affinde sig med at livet ikke altid er, som man forventer det. Mest af alt prøver hun at fortælle, at hvis man forsøger at beskytte sig mod mulige forkerte valg, så glemmer man at leve undervejs. Og man glemmer især, at livet er en proces med godt og ondt, med grin og tårer.

Julia Louis-Dreyfus, der især er kendt for sin rolle i Seinfeld, er noget stiv som Eva. Og selvom Louis-Dreyfus forsøger sig med det mere dramatiske, så mærkes hendes fortid som sitcom-komiker betydeligt. Og desværre bliver flere af hendes sætninger afsluttet med et "nu-venter-jeg-på-at-publikum-skal-grine-ansigt".

James Gandolfini, som de fleste kender som mafiabossen Tony Soprano, er elskelig som altid (ja, selv som Tony Soprano lykkedes det ham at være badass og elskværdig på samme tid!) i rollen som Albert. Og når man sidder og ser hans præstation, er det trist at tænke på, at så god en skuespiller nu er død.

Enough Said er en lille stor film. Til tider prøver den at være sjovere end den er, men det kan være, at det amerikanske publikum er bedre til at indtage de mere slapstick-agtige jokes. Men den er i sin helhed rar at se, og man sidder med et smil på læben undervejs og efter. Nicole Holofcener, der bl.a. har instrueret filmen Friends With Money og afsnit i Sex and the City og Gilmore Girls, viser endnu engang, hvordan bitte historier er så universelle, at de fortjener at blive fortalt via filmmediet.

Enough Said
Se spilletider
Se filminfo