Flere nyheder

 
Litteratur
Skyggens lærling - Kongens Ranger

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Skyggens lærling - Kongens Ranger
Tor. 26. jun. 2014

Så kom den 12. og sidste bog i serien "Skyggens Lærling" fra den australske forfatter John Flanagan. Spændingsmættet til det sidste. En flot finale, hvor ligestillingen endelige slår igennem i det middelalderlige univers.

Siden den første bog udkom i 2004 (og på dansk i 2006) har serien tryllebundet mange unge læsere verden over. Det er en oplagt serie til de 10-14 årige drenge og piger, der ønsker lidt mere action end den normale heste- eller venindebog.

I denne sidste bog, Kongens Ranger, befinder vi os stadig i Araluen; et feudalt middelaldersamfund. Her har vi fulgt vores helte Will og Horace fra de var helt unge. Will er blevet ranger og Horace ridder. Og nu er der kommet en ny lærling - så seriens titel igen giver mening. Denne gang er rangerlærlingen for første gang en pige! Endelig ser vi lidt ligestillingen også i middelaldersamfundet.

Prinsesse Madelyn af Araluen er datter af Sir Horace, rigets fremmeste ridder, og prinsesseregenten Cassandra. Men det er ikke altid let at være prinsesse og teenager, og der er mange problematiske følelser mellem Maddie og hendes forældre, som synes, hun er ustyrlig, men vil hende alt det bedste. Den oprørske teenager bliver ikke sendt på efterskole eller militær bootcamp, men derimod til hendes gudfar rangeren Will Treaty. Wills liv er blevet ødelagt af en meningsløs tragedie (læs Skyggens lærling bind 11), og han er ved at forsumpe i vrede og hævn til stor frustration for hans venner. De foretager en intervention i allerbedste gruppeterapi-stil, og sammen skal Maddie og Will finde en vej videre fremad som mester og læring.

Men alt er ikke roligt i Araluen - en forbryderring kidnapper børn fra landsbyer og sælger dem videre som slaver, og så må rangerne tage affære..

Det har været spændende at følge serien og dens udvikling, og John Flanagan har helt sikkert fortjent stor ros for sin indsats. 5 flotte stjerner for afslutningen, og tak for lidt fornyelse på scenen med børne- og ungdomsbøger.

Køb bogen på saxo.com

John Flanagan: Skyggens lærling nr 12. Kongens Ranger
Oversættelse: Birgit Schlifer
Gyldendal, 535 sider
ISBN: 978-87-02-16198-4