Flere nyheder

 
Film
3D-dans

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
3D-dans
Tor. 14. aug. 2014


(Foto: Nordisk Film)

Man må kæmpe hårdt for det, man elsker, især hvis drømmen er at leve af at være danser. Som med alle andre kunstformer, er det en utaknemmelig størrelse at tjene til føden. Man skal igennem mange skodjobs og auditions for måske - og kun måske - at være så heldig at opnå drømmen en skønne dag. "Step Up - All In" tager emnet op i denne dansende udgave.

Efter et succesfuldt job i en Nike-reklame vågner dansegruppen The Mob op til virkeligheden et år efter i L.A. uden flere mønter på lommen. Audition efter og audition går i vasken, og til sidst vælger alle undtagen gruppens anfører, Sean Asa (Ryan Guzman), at tage hjem og opgive drømmen. Sean nægter at give op, og han opsøger derfor sin gamle danseven Moose (Adam Sevani). Sammen samler de Amerikas bedste dansere inden for diverse genrer for at deltage i den store dansekonkurrence "Vortex" i Las Vegas, som kan sikre dem en 3-årig kontrakt og på den måde et fast job uden bekymringer - eller kaste dem ud i glemslen.

Dette femte kapitel i Step Up-serien er klart et af de bedre. Selvfølgelig vil ingen af filmene komme på niveau med den første med damernes Channing Tatum i hovedrollen. Den første Step Up-film balancerer fint mellem dans og historiefortælling, hvor de andre i serien halter lidt på historiesiden. Men sådan er det jo tit, når man vælger at koge videre på en succes.

Med den femte Step Up - All In kan man godt mærke, at der er kræset lidt ekstra for at få en ordentlig fortælling med foruden dansen. Temaet i filmen er, hvor svært det er at leve af at være danser. Alle kampene med auditions og underbetalte jobs, bare for at få lov til at lave det man elsker, er et rigtig fint emne. Desværre drukner det lidt i lysshow, lir og 3D-effekter.

Samtidig får de dans til at ligne noget, man bare finder på i løbet af fem minutter, og det er jo så langt fra virkeligheden, som det kan være. Dansekoreografi er benhårdt arbejde som tager uger, måneder, år at få til at se ud, som det gør i disse film.

Fra den første til den femte Step Up-film er der godt nok også sket noget af en udvikling visuelt. Og som en ekstra gave til alle Step Up-fans har man valgt at samle de mest populære dansere fra de tidligere film (undtagen Channing) i denne femte del.

Dansefilm kan sagtens have et godt plot og samtidig være visuelt smukke gennem dansen, men desværre er det ikke altid, at instruktører til dansefilm magter den opgave. Instruktørerne bag Step Up-filmene har bevidst valgt at gå i den visuelle retning og fokusere mere på dans end fortælling med deres seneste 3D-udgaver af filmene, også selvom de dog prøver at rette lidt op på det i denne seneste film.

Om man er til denne retning eller ej, er vel lidt en temperamentssag - for bevares det er flot og virkelig gennemarbejdet koreografi, som sidder lige i skabet med flotte effekter og rekvisitter. Men behøver den virkelig at være i 3D? Ikke hvis du spørger mig.

Man skal gå ind og se Step Up - All In, hvis man er indstillet på mere dans end historie, og det ved man forhåbentlig godt efter fem film med næsten samme handling. Når man så har indstillet sig på det, kan det ikke være andet end en fryd for øjet at være tilskuer til Step Up - All In.

Step Up - All In
Se spilletider
Se filminfo