Flere nyheder

 
Udstilling
miniTEX14 i Rundetaarn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
miniTEX14 i Rundetaarn
Tir. 30. sep. 2014
kilde: KultuNaut

Lørdag d. 4. oktober åbner minitekstiludstillingen - miniTEX14 - i Rundetaarn. Den stort anlagte udstilling viser i alt 98 censurerede værker af 52 indsendere, desuden både mini og maxi værker af 11 inviterede gæster - 7 fra Danmark og 4 fra Sverige. (På billede: Joy of surprise af Sofia Möller)

Og hvad er så minitekstiler? Et naturalistisk sofastykke eller tov-tykke relieffer? At skabe nye små værker og udvikle eget udtryk i frihed til at eksperimentere ligger udstillerne på sinde. Minitekstiler kan både være prøveklude for alverdens teknikker og bruges til udvikling af originale udtryk med nye materialer og gamle kendte teknikker. Og eksperimenteret er der sandelig, både blandt udstillingens censurerede deltagere og blandt gæsteudstillerne. Resultatet er mange inspirerende værker på to gode udstillingssteder. Inden åbningen i Rundetaarn, vil udstillingen befinde sig hos Nicolai Kunst & Design i Kolding 12. sept.-28. sept.

I udstillingsperioden vil der være en ugentlig aktivitet i Rundetaarns Bibliotekssal. Lauget ønsker at skabe debat, afholde "artist talks" og under Kulturnatten i København arrangere tekstile aktiviteter for publikum i samarbejde med Laugets Vævekurser. Derudover er tekstilkunstner Anne Louise Bang inviteret til at fortælle om og kommentere "Tekstile Illusioners" værker, og billedvæver cand. mag. i kunsthistorie, Ulrikka Mokdad, til at debattere emnet minitekstiler. Endelig afholder Laugets Vævekurser sit 10 års jubilæum med flere "Artist Talks" og andre tekstile fornøjelser. (På billede: Floral ornaments af Helle Trolle)

På udstillingerne uddeles der i alt 4 priser - 2 hvert sted, valgt via stemmer fra publikum og af de involverede bestyrelser.

Læs mere om miniTEX14 på Laugets web: www.dansk-tekstillaug.dk

Kan opleves:
4. oktober - 2. november

Rundetaarn
Købmagergade 52 A
1150 København K
www.rundetaarn.dk

Åbningstider: Hver dag kl. 10-18

Entré: Voksne 25 kr. - børn (5 -15 år) 5 kr. (entréen gælder til hele Rundetaarn)