Flere nyheder

 
Litteratur
Kamma Morgensur

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kamma Morgensur
Ons. 24. sep. 2014

Med bogen "Kamma Morgensur" rammer Cecilie Wallengren lige ind i essensen af børnefamiliens daglige trummerum, så relevansen og underholdningsværdien er helt åbenlys for såvel forældre som småbørn.

Kamma vågner og kan fra første sekund mærke, at det er en dårlig dag. Og hverken mor, far eller lillebror hjælper på det faktum, at Kamma er noget så morgensur.

Kamma har ellers en usædvanligt tålmodig familie, der finder sig i det meste med et smil. Og Kammas mor har endda en helt særlig tryllestav, som hun kun tager frem på dage, der er helt, helt forkerte. Og sådan en dag er det i dag:

"- Åh, nej! Jeg vil have den lyserøde kop og den lyserøde tallerken! Og jeg vil ikke have skeen med Peter Plys på! Jeg får ondt i benet, når jeg spiser med den! Det skal være den med Cirkeline! råber Kamma. Hun græder næsten. Hvordan kan en dag være så håbløs. Hvordan kan alting være forkert. Hele tiden."

Først da Kammas mor - på vej til børnehaven - gør et stop ved bageren, skifter Kammas humør. For mor kommer til at træde i noget, der ligger på fortovet...

Kamma Morgensur er på samme tid kluklatterfremkaldende humor i børnehøjde og et helt ekstremt præcist billede af, hvordan mange morgener forløber hos diverse børnefamilier i det ganske land.

Bogen indeholder alt, hvad man kan ønske af en billedbog til højtlæsning. Farvestrålende, fængende illustrationer og en vældig god historie, som selv de mindste i familien let kan relatere til.

Kamma Morgensur er Cecilie Wallengrens anden bog om Kamma. Den første var Kammas kjoler (2012) - og det ville bestemt blive populært hos mange, hvis der kom flere bøger om Kamma.

Køb bogen på saxo.com

Cecilie Wallengren: Kamma Morgensur
Høst & Søn, 32 sider
ISBN: 9788763833066