Flere nyheder

 
Teater
Sæsonåbning på Teaterøen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sæsonåbning på Teaterøen
Fre. 3. okt. 2014


(Foto: Asterions Hus)

Teaterøen på Refshaleøen skød sæsonen i gang med den klassiske fortælling om Romeo og Julie. Det lille teaterkollektiv er bestemt et besøg værd, men forestillingen mangler sammenhæng.

55o 41'47" N - 12o 36'46" Ø. På disse koordinater finder du det lille teaterfællesskab Teaterøen. Her udfolder kreative talenter sig. Det er et forholdsvist nyt sted, og hvis man ikke har koordinaterne, kan det være svært at finde. Men Teaterøen er bestemt et besøg værd. Det er et meget fint, tilbagelænet teaterkollektiv, hvor hygge om gæsterne er i højsædet i de gamle genbrugsmøbler, og der er kaffe på kanden. Der er en lun og familiær stemning i Teaterøens café.

Åbningen af sæsonen på Teaterøen skydes i gang med kærlighedshistorien over dem alle; den tragiske historie om Romeo og Julie, som forelsker sig i hinanden. Deres familier er i en blodig strid, som hindrer de unges kærlighed, og det hele ender galt. Tilde Knudsen og Martin Ammundsen fra teatergruppen Asterions Hus er vores Romeo og Julie. De to kan noget med fysisk teater. I deres opsætninger bliver der altså svedt igennem. Også i denne opsætning har de fokus på det kropslige, så de lange sonater, vi kender fra Shakespeare, skal du ikke forvente at se her. I det hele taget skal du ikke forvente at kunne genkende historien.

Hvis ikke det var, fordi Tilde Knudsen utålmodigt røber hele historien inden for forestillingens første par minutter, kunne man godt være i tvivl om, hvilken historie de forsøgte at fortælle. Så kom ikke for sent. Stykket består af en række små scener, som skifter ved at enten Romeo eller Julie dør, og Sergej Prokofievs "Dance of the Knights" brøler fra to højtalere på gulvet. Ind imellem dette får vi med rive, vandkande, sumobrydning, ballet og orme fortolket Romeo og Julies kærlighedshistorie. Balkonen og kurtiseringen foregår her med trillebør. Vi er ikke i tvivl om, at Julie virkelig elsker Romeo. Hun elsker med hele kroppen og har derfor svært ved at styre den. Det forlyder derimod i byen, at Romeo er en indtørret fiskefilet uden rogn.

Der er flere gode elementer i stykket, og man griner. Det er meget ungdommeligt i sit udtryk, hvilket giver anledning til en lidt for letkøbt scene, hvor de leger bjæffende hunde. Tilde Knudsen og Martin Ammundsen er begge drøn charmerende og værd at bruge tid på. Deres akrobatiske udfoldelser og kreativitet er meget underholdende, men denne opsætning drukner i gådefulde fortolkninger og mangler historien, som kan binde de små scener sammen.

Romeo og Julie
Teaterøen
åbningsforestillingen vistes 1.-4. oktober