Flere nyheder

 
Litteratur
Nøjsom

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nøjsom
Ons. 8. okt. 2014

Med "Nøjsom" har Trine Baadsgaard ikke blot skrevet en bog. Hun har ramt lige ind i hjertet af den tidsånd, der er vundet frem i kølvandet af finanskrisen - og hun gør det med præcision og masser af anvendelige tips og guidelines.

Nøjsomhed er en dyd. Denne vending har de fleste sikkert lært som børn. Men gennem de sidste par årtier i det 20. århundrede er nøjsomhed af mange blevet sidestillet med nærighed og egoisme. Med Nøjsom - hundredevis af genveje til bæredygtighed og luft i budgettet bringer Trine Baadsgaard begrebet tilbage på den positive banehalvdel. For nøjsom er på ingen måde det samme som nærig.

Bogen giver en lang række konkrete og særdeles håndgribelige tips til, hvor man kan frigive lidt ekstra penge i hverdagen. Uanset om man vil skabe ekstra luft til luksus og ferier, eller om man har behov for at skabe tilstrækkeligt økonomisk råderum til at regningerne/de faste udgifter kan betales hver måned.

Ifølge Trine Baadsgaard (journalist og skribent bag bloggen nojsom.dk) er der tre grundlæggende metoder til at få flere penge: Man kan spare, man kan forhandle og optimere, eller man kan tjene.

I Nøjsom giver hun konkrete tips til, hvordan du får 500 - 20.000 kr. mere mellem hænderne om måneden. Og hun understøtter med eksempler fra det "virkelige" liv.

Der kan spares på alt fra den daglige husholdning til ekstra goder. Et af de væsentlige budskaber er blandt andet, at vi skal blive bedre til at reparere, genanvende eller sælge frem for blot at smide væk og købe nyt. Også for bæredygtighedens skyld.

Og naturligvis, at vi hver især skal lære at prioritere i vores hverdag, så vi sparer på de mindre vigtige ting og dermed får råd til det, vi virkelig ønsker os.

Selvom det officielt går bedre med økonomien, er de fleste stadig påpasselige med, hvad de bruger deres penge på. Og Nøjsom er et meget anvendeligt redskab i den almindelige danskers hverdag.

Som afslutning på bogen er der en Nøjsom-kalender, hvor du måned for måned kan følge Trine Baadsgaards råd om, hvor du lettest kan spare penge i den enkelte måned.

Det skal bemærkes, at det er ærgerligt for bogens fine budskab, at den er layoutet så rodet, at det sine steder gør teksten vanskelig at læse. Det er decideret svært at skabe sig et overblik over hver enkelt side - og det hæmmer læsningen i stedet for at fremme den.

Køb bogen på saxo.com

Trine Baadsgaard: Nøjsom - hundredevis af genveje til bæredygtighed og luft i budgettet Gyldendal, 192 sider
ISBN: 9788702151732