Flere nyheder

 
Musik
Copenhagen Irish Festival

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Copenhagen Irish Festival
Fre. 10. okt. 2014
kilde: KultuNaut

Glæd dig til Copenhagen Irish Festival i weekenden 7. og 8. november, hvor du kan opleve koncerter og jamsessions med irsk musik og dans i hjertet af København. (På foto: Dallahan)

Irsk musik, sang og dans
Fredag den 7 og lørdag den 8. november er der dobbeltkoncerter i Københavns Kommunes Musikskoles lækre koncertsal med forskellige bands, der spænder over vidt forskellige stilarter inden for traditionel og moderne irsk folkemusik.

Lørdag aften kan du opleve Dallahan, der spiller moderne fortolkninger af traditionelle irske melodier og sange samt egne kompositioner. Musikerne i bandet er skotske, men foretrækker tonerne fra den grønne ø, som det også høres på deres sound, der er rundet af den moderne skotsk-irske stil. Før Dallahan spiller Paddy Lawless & Markus Tullberg, en duo med violin, fløjte og irsk bouzouki. Paddy Lawless er fra Dublin, men er meget inspireret af den traditionelle musik fra County Donegal i det nordvestlige Irland.

Som noget specielt er der også irsk stepdans på årets program. Så hvis du er til Riverdance og 'jigs and reels', er det fredag aften, der skal sættes kryds ved.. Ensemblet Trad Lads & Green Steps, der i år fejrer 10-års jubilæum, står for denne del af koncerten. De spiller for fulde huse landet over med deres kombination af traditionelle irske tunes i gammel amerikansk/irsk music hall stil, ballader stærkt leveret af Dublin sanger Kevin Horan og energifyldt irsk stepdans udført af Green Steps. Som aftenens finale får ensemblet besøg af elever fra Dark Green School of Irish Dancing i anledning af, at danseskolen også har 10-års jubilæum.

Inden Trad Lads & Green Steps' optræden, spiller duoen Seamus Cahill & Sonnich Lydom, to af de mest velrenommerede irske musikere i Danmark. De er hver især kendt for at være i toppen på deres instrumenter (guitar, sang, harmonika og mundharmonika) samtidig med, at de har en udpræget personlig stil og musikalsk følsomhed, der går rent ind hos lytteren.

Eftermiddags-session, foyerkoncert, late night session og Happy Hour
I koncertsalens foyer er der lagt op til ægte irsk pub stemning. Fredag og lørdag er der session-koncert fra kl. 18.30 og lørdag er der åben irsk jamsession, dette allerede fra kl. 15.00. Og hvis du efter aftenens dobbeltkoncert ikke har lyst til at tage lige hjem, er der åben irsk jamsession samt Happy Hour på øl.

Festival program:

Fredag d. 7. november

18.30 - 19.30: Session-koncert i foyeren

20.00 - 23.00: Dobbeltkoncert i koncertsalen med Seamus Cahill & Sonnich Lydom og Trad Lads & Green Steps. Entré - billetter via Billetto

23.00 - 01.00: Åben jamsession i foyeren (Happy Hour på øl fra 23.00-24.00)
Fri entré

Lørdag d. 8. november
15.00 - 19.30: Sessionkoncert i foyeren

20.00 - 23.00: Dobbeltkoncert i koncertsalen med Paddy Lawless & Markus Tullberg og Dallahan. Entré - billetter via Billetto

23.00 - 01.00: Åben jamsession i foyeren - (Happy Hour på øl fra 23.00-24.00)
Fri entré

Københavns Kommunes Musikskole
Staldgade 29
1699 København V.

Hjemmeside: Copenhagen Irish Festival

Facebook