Flere nyheder

 
Litteratur
Endgame - Kaldet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Endgame - Kaldet
Tor. 16. okt. 2014

12 skruppelløse og kamptrænede unge Spillere kæmper over hele jorden for deres slægts overlevelse i "Endgame", - og "Endgame" er nu! Science fiction møder et storskala Robinson Island realityshow, iblandet guld, gåder og kampen mod tiden.

En storstilet satsning på mange platforme så dagens lys den 7. oktober. Samtidig med at den første del af trilogien Endgame udkom, blev en storstilet global skattejagt igangsat. Præmien er guld for 500.000 US dollars til den, der kan gennemskue sporerne i bogen og finde den skjulte nøgle et sted på jorden. Udover bøgerne er de sociale medier involveret, hjemmesider, youtube-videoer m.m., eller som de selv skriver "en fuldt integreret global multimedie-oplevelse".

Plottet i bogen drejer sig om menneskehedens undergang. En begivenhed kommer og vil ødelægge alt. Endgame er livets gåde og dødens årsag. Menneskene er placeret på jorden for mange år siden af Himmelfolket som et spil - en udfordring. Da Himmelfolket nu synes, at menneskeheden tager Jorden for givet og er blevet for talrige, bliver Endgame sat i gang. 12 spillere skal kæmpe mod hinanden og for deres slægts overlevelse. Det er deres skæbne at dø alle sammen - undtagen én; den der vinder. For at vinde må de skaffe tre nøgler i den rigtige rækkefølge. Nøgler, der er skjult et sted på jorden. Den første er Jordnøglen. Reglerne for Endgame er simple. Find nøglerne i den rigtige rækkefølge og bring dem til repræsentanten kepler 22b. Derudover er der ingen regler.

De 12 spillere er udvalgt fra hver deres slægt, der stammer tilbage fra menneskehedens indsættelse på jorden. Det er slægter, der er spredt ud over hele jorden, fra USA, Australien, Irak, Polen, Indien, Etiopien, Kina, Tyrkiet, Mongoliet, Peru og til Japan.

Det er en virkelig ambitiøs satsning, og bare bogen er yderst kompleks, med mange synsvinkler, symboler, uforståelige talrækker, fremmede skriftsprog og mystiske illustrationer og citater. Som læser er man udfordret maksimalt, men desværre synes jeg ikke helt historien er gribende nok til at bære det hele igennem. Derfor 3 stjerner fra denne anmelder plus en ekstra for ambitionsniveauet, så vi ender på i alt 4 stjerner.

Køb bogen på saxo.com

James Frey & Nils Johnson-Shelton: Endgame - Kaldet
Oversættelse: Stig W. Jørgensen
Høst & Søn, 461 sider
ISBN: 9788763835350