Flere nyheder

 
Musik
Marcus Lake

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Marcus Lake
Man. 20. okt. 2014

Marcus Lake har udover et forholdsvis originalt cover også noget fornuftigt på hjerte. Det kommer for det meste godt til udtryk på ep'ens fem skæringer. En overraskelse er det heldigvis at lytte til beats, produktion og udtryk.

Første nummer på Marcus Lake, "Superman", er stille og roligt beat, og det er nede i tempo og groover uden at være hverken decideret chillet eller helt tilbagelænet. Det vækker minder om det fremragende start-90'er-hit fra Warren G & Nate Dogg "Regulate". Dette er ment som et kompliment, ikke mindst at man som debutant ikke forsøger at hoppe i baljen med stil som Kanye West, Jay-Z eller lave det Grime for den slags skyld.

Teksternes indhold på er både virkelighed og fiktion, og som langt de fleste rapper Marcus Lake om storbyen og de positive og negative sider af den, dette kombineret med personlige historier om kærlighed, stoffer, vold etc. Temaer som disse er hørt før, men går aldrig rigtig hverken af mode eller i glemmebogen.

"Så Godt" er klart det mest interessante nummer. Teksten og melodien er helt i orden, selvom der sine steder er en antydning af en lidt skæv vokal. Det interessante her er især beat og produktion; det lyder umiddelbart som en ganske almindelig rundgang, hvilket det på det nærmeste også er. Men det holder, det her - hele vejen. Trods det at C-stykkets vokal med tilhørende kor virker en anelse skabet, så er nummeret groovy og tungt uden at være tonstungt og ubevægeligt. Det er på det nærmeste industrial med rap oven på, og det er godt.

"Løbe Væk" er mørkt og selvdestruktivt og ganske godt. Dog flyder tanken desværre hurtigt i retning af nogle af de helt store inden for danske rap i midten af nullerne.

På "Amanda" er beatet interessant, og flowet lyder flere gange som om det snubler, men holder balancen, og vi får et par dobbeltrim og samtidig nogle særdeles hurtige rim også. Som med flere af ep'ens andre numre er der noget old school over det, og det er ikke så tosset, for det er ikke karikeret.

Afslutningsnummeret "Bænken" er godt rappet og med udmærkede rim, men emnet er slidt. Man må antage, det er alvorligt ment, for det er et alvorligt emne. Desværre kommer nummeret ligesom aldrig rigtig til sin ret, da det er en smule forudsigeligt.

Det er på samme tid både meget rart, men også lidt forventeligt og ærgerligt at Marcus Lake ligesom stort set ALLE andre musikere vælger IKKE at løfte pegefingre etc. Jeg kan sagtens forstå det. Dog havde det været forfriskende med en, der ville pege en vej og være lidt insisterende. Det havde været nærmest originalt, men man kan ikke klandre ham for at lade være.

En sjov ting ved denne udgivelse er, at der er brugt en del krudt på at arbejde videre med den. Der forefindes nemlig musikvideoer til flere af numrene på Marcus Lakes hjemmeside. Uanset deres kvalitet mv. er det godt, at de er der, og at de er lavet. Undertegnede anser dette for at være et træk i en ganske seriøs retning.

Ep'en Marcus Lake er produceret af Carsten Falkenlind Volsing for 5th Vision. Der er ikke noget i vejen hverken med beats eller produktion, og alt i alt er der masser af talent både for rap, beats og videoer mv.

Men der synes at være plads til et nøk mere på diverse konti. Det er svært at sætte fingeren på præcis, hvad det er, men ikke desto mindre håber undertegne på en EP yderligere inden alt for længe eller om muligt et helt regulært, officielt album.

Marcus Lake EP
Ude nu på Lake Academy