Flere nyheder

 
Film
CPH:DOX - DOX:AWARD

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
CPH:DOX - DOX:AWARD
Tir. 4. nov. 2014


(Foto fra filmen "The Look of Silence")

Hovedkonkurrencen på årets CPH:DOX byder på spændende internationale og nationale navne.

CPH:DOX har de seneste år slået sig fast som en af Europas største dokumentarfilmfestivaler. Hovedkonkurrencen, DOX:AWARD, er derfor gået hen og blevet en international anerkendt og prestigefyldt konkurrence, der flyder over af spændende bidrag fra hele verden.

Ud af de fjorten titler vil især to, med danske øjne, være særligt interessante. Instruktør Joshua Oppenheimer følger med The Look of Silence op på den barske og surrealistiske The Act of Killing; den Oscar-nominerede dokumentar fra 2012 om det indonesiske folkemord i 60'erne. Perspektivet vendes nu fra bødlerne til en bror af et af ofrene, som konfronterer sin broders drabsmænd.

En af Danmarks mest fremtrædende dokumentarfilminstruktører, Anders Østergaard, har kastet sig over optakten til Berlinmurens fald med 1989. Med afsæt i en tragisk begivenhed, hvor et ungt østtysk par bliver dræbt på grænsen mellem Østrig og Ungarn, accelereres den storpolitiske proces, som ender med Murens endelige fald. Blandingen af rekonstruktioner og arkivmateriale lover en historisk storfilm om politisk magtspil og en af nyere tids mest markante begivenheder.

The Look of Silencevises i Grand Teatret søndag den 9. november kl. 21:30, samt tirsdag den 11. november kl. 16:30. Instruktør Joshua Oppenheimer vil være til stede ved premieren.

Verdenspremieren på 1989 finder sted i Koncerthuset i DR Byen onsdag den 5. november kl. 20. Dernæst fredag den 7. november kl. 14 og lørdag den 8. november kl. 14:30 i Bremen Teater, samt i Palads tirsdag den 11. november kl. 12:00. Instruktør Anders Østergaard vil være til stede til visningen den 7. november.

Besøg CPH:DOXs hjemmeside her
Billetsalget er åbnet

Se alle spilletider for The Look of Silence
Se alle spilletider for 1989

CPH:DOX 2014
6.-16. november