Flere nyheder

 
Litteratur
Low carb fra The Food Club

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Low carb fra The Food Club
Tir. 6. jan. 2015

Med sin tredje kogebog tager Ditte Ingemann læserne ind i sit eget køkken for at give inspiration til, hvordan man kan lave lækre og nemme hverdagsretter, som har et lavt indhold af kulhydrater.

Kogebogen har fokus på enkle og lækre hverdagsretter, som er low carb, altså som indeholder få kulhydrater såsom brød, ris, kartofler og pasta. Filosofien bag low carb er, at kroppen har bedre af at få energi fra andre fødevarekilder end kulhydrater, da en del kulhydrater som f.eks. hvidt brød let påvirker blodsukkeret og mæthedsreguleringen.

Bogen indeholder omkring 80 opskrifter, som er opdelt i kategorierne morgenmad, frokost, snack, aftensmad og dessert. Desuden lægger Ingemann op til, at der er tre forskellige måder, man kan bruge bogen på: for at tabe sig, for at leve sundt og for dem med et højt aktivitetsniveau. Forskellen på de tre grupper er kulhydratindtagets størrelse. F.eks. foreslår hun maksimalt at indtage 50-60 g. kulhydrater, hvis man ønsker at tabe sig, mens man kan indtage 3 gange så meget, hvis man er meget aktiv. Der er således oplyst ved hver opskrift, hvor mange kulhydrater opskriften indeholder pr. person.

Bogen har et lækkert design med mange smukke og fristende billeder. Det går igen i Ingemanns kogebøger, at hun kræser for anretningen og fremstillingen af madretterne. Kogebogen indeholder en del opskrifter, som normalt består af mange kulhydrater, men hvor Ingemann har udskiftet kulhydratskilden med andre madvarer. F.eks. udskiftes en tortilla-wrap af hvede med én lavet af æg, spaghettien udskiftes med squash, ris udskiftes med blomkål, og burgerboller laves på mandelmel. Opskrifterne er lette at gå til, og de fleste ingredienser er madvarer, som kan findes i ethvert supermarked.

Selvom bogen giver nogle råd til, hvordan man kan lave madplaner og holde styr på sit kulhydratindtag, er det ikke en striks kostbog, som så mange andre low carb-bøger på markedet. I forordet til bogen lægger Ingemann vægt på, at hun selv er vokset op i et hjem med sunde madværdier, og at hun med denne kogebog har ønsket at lave en inspirerende bog med hverdagsretter med udgangspunkt i, hvordan hun selv spiser. Bogen indeholder da også en del opskrifter på kager og andet sødt, der dog er sundere på den måde, at de ikke indeholder hvidt sukker.

Om man er til low carb eller ej, er det svært ikke at blive fristet af de mange opskrifter kreeret af Ditte Ingemann. Bogen indeholder mange klassiske hverdagsretter, tilføjet et twist af ekstra sundhed. Bogen er ideel, hvis man ønsker lidt inspiration til hverdagen, både for sundhedens skyld, men såvel også for smagens skyld.

Ditte Ingemann: LOW CARB fra The Food Club, Sund og slank med få kulhydrater
Gyldendal, 183 sider
ISBN: 978-87-02-165401