Flere nyheder

 
Teater
Robotboys - Det sidste Show

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Robotboys - Det sidste Show
Man. 2. feb. 2015


(Foto: Henrik Ohsten)

Nick og Jeppe - Robotdrengene - behøver ikke nogen særlig introduktion for forestillingens målgruppe, børn fra 8 år og opefter. De kender de kropsseparerende electricboogie- og tutting-drenge som vindere af Talent 2008, ofte som en del af Steen Koerners crew og fra YouTube.

På Aveny T har de skabt deres egen dansehistorie om det lille barn, der bliver efterladt på genbrugspladsen og vokser op og bliver en ond manipulator, der vil holde sine folk indespærrede. Til beroligelse kan det afsløres, at der er tale om et eventyr, og de ender som oftest lykkeligt. Det er dog en god idé ikke at tage de helt små med, for det hele er noget uhyggeligt, hvilket også lydniveauet bidrager til.

Historien bindes sammen af den enøjede bamse TIM (temmelig intelligent maskine) og Mendak, sprechstallmeister og leder i underverdenen, spillet af Karl Bille. Karl Bille både agerer, synger og spiller på guitar, mens han formidler sit onde budskab. Han er gal på den sjove måde, og oplagt var der genkendelse i salen hos det unge publikum.

Forestillingen benytter sig af alskens specialeffekter, såsom laserlys, tegnefilm og en imponerende scenografi med kæmpe metalskrot. Det er imponerende, men også lidt trættende. Det bliver ind imellem effekter for effektens skyld.

De er et forbløffende par disse robotdrenge, som forestillingen er bygget op om. - Jeppe Thybo lang og ranglet og Nick Johnsen lille og mere bastant. De kan nærmest alt med deres kroppe. Deres robotdans bliver næsten tegneserieagtig, når metallydene understøtter deres kantede bevægelser, og helt sikkert er det, at en sådan perfektion kræver bunker af hårdt arbejde oven i drengenes oplagte talent. De er på en gang moderne og tidssvarende samtidig med, at de sidder på ryggen af og åbenlyst hylder en gammel tradition. Inspirationen fra blandt andet Shields & Yarnells fænomenale mimeshow fra begyndelsen af 1970'erne og endnu længere tilbage the Nicolas Brothers, der huserede på Broadway i 1930-erne, er tydelig.

Forestillingens problem er dog, at den er lidt for lang og i virkeligheden kunne være kogt ned til en time. Det er dog en mindre indvending. Forestillingen henvender sig til unge, og salen kogte af begejstring på premiereaftenen, og som min gæst på 11 år sagde: "Jeg elskede det".

Robotboys - Det sidste show
Aveny-T
Se spilleplan

Frarådes under 8 år.

Medvirkende: Nick Johnsen, Jeppe Thybo, Karl Bille m.fl.
Af: Robotboys
Iscenesættelse: Billie Joy Alexander
Scenografi: Robotboys og Karl Bille
Animationer: Anders Walter
Musik: Robotboys og Karl Bille