Flere nyheder

 
Litteratur
Særligt sensitiv

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Særligt sensitiv
Tor. 19. feb. 2015

"Særligt sensitiv" er en spritny, dansk bog om et emne, der gennem de seneste år er gået fra at være stort set ukendt til at være noget, mange taler om. Bogen er skrevet af journalist, Ulla Hinge Thomsen, der også selv er særligt sensitiv.

At være særligt sensitiv betyder, at man har et mere fintfølende sanseapparat end de fleste mennesker. Man tager indtryk og oplevelser dybere ind og bliver lettere fyldt op af indtryk.

Ulla Hinge Thomsens bog er, modsat mange af de tidligere bøger om emnet - især de amerikanske - der har været meget teksttunge og teoretisk funderede, væsentligt mere lettilgængelig og letlæselig.

Særligt sensitiv tager udgangspunkt i konkrete eksempler og erfaringer - både fra forfatterens eget liv og fra en række cases.

Bogen er inddelt i 8 kapitler. Først om fænomenet "særligt sensitiv" og derefter en række kapitler både til dig, der er særligt sensitiv, og til venner, kærester og forældre til særligt sensitive. Sidst men ikke mindst er der et par kapitler både med gode råd til, hvordan du håndterer at være særligt sensitiv, og hvordan du lærer at se det som en gave.

Bogen er derfor anvendelig for både særligt sensitive og for de mennesker, der lever sammen med særligt sensitive som forældre, partner e.l.

I sin beskrivelse af de særligt sensitive menneskers karaktertræk veksler Ulla Hinge Thomsen mellem det journalistisk objektive (fakta og forskningsresultater) og sine egne personlige erfaringer og oplevelser som særligt sensitiv. Dette giver bogen en god ekstra dimension, og gør den mere læseegnet end en rent videnskabelig bog om emnet. Desuden er der gennem hele bogen citater fra interviews med særligt sensitive mennesker, der underbygger og eksemplificerer hvert afsnit. Sidder man som særligt sensitiv og læser Særligt sensitiv, vil man måske kunne identificere sig med nogle af citaterne.

Særligt sensitiv bidrager ikke med ny viden på området, men den har alligevel manglet på markedet. For med den gode blanding af fakta og de personlige vinkler giver Ulla Hinge Thomsen langt flere mennesker mulighed for at sætte sig ind i emnet.

Ulla Hinge Thomsen: Særligt sensitiv
Rosinante, 208 sider
ISBN: 978-87-638-3537-4