Flere nyheder

 
Musik
The Megaphonic Thrift

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Megaphonic Thrift
Tir. 24. feb. 2015

Det norske band The Megaphonic Thrift består af Richard Myklebust, Linn Frøkedal, Njål Clementsen og Fredrik Vogsborg. "Sun Stare Sound" er bandets 9. udgivelse alt i alt (inklusive flere 7'er) siden 2008. "Sun Stare Sound" er bandets 3. reelle fuldlængde album og er på en gang psykedelisk, støjet og poppet.

I tre år har fans af norske The Megaphonic Thrift måtte vente et på nyt album fra Bergen-bandet. The Megaphonic Thrift lægger sig i sporet af støjrock, pløjet af bands som Jesus & Mary Chain, Sonic Youth og My Bloody Valentine etc.

Sun Stare Sound er stilen stadig støj, men der er her mere en orientering i poppet retning blandet op med elementer af psykedelisk musik.

Åbningsnummeret "No Sleep Only Dreams" er som at træde ind i et nummer som danske Kashmir kunne have leveret på deres "E.A.R" plade, her er der bare mere fart og energi. Især fungerer Linn Frøkendals passager fremragende; et rigtig godt åbningsnummer.

Tredje single fra Sun Stare Sound, og pladens andet nummer, er "Interlopers", et glimrende eksempel på blanding af poppet støj og psychedelia, her med eksperimenterende kor-elementer, der lyser det hele op. Der er glædeligt, at det ikke er så introvert som forbilledernes lydbillede.

Tankerne falder på en blanding af Pink Floyd, Queens of The Stone Age og Sonic Youth i nummeret "The Experiment", der er et langsomt startende, men udmærket tilbagelænet nummer, der byder på et storladent kontraststykke.

"Blistering Heat" og "Bergen Revels" hører til i den mere anonyme ende af albummet og er i forhold til ovennævnte numre mere forventelige i melodi og udtryk. Dette er i modsætning til "Occam's Razor", der ligger i den mere støvede ende af lo-fi, men stadig interessant pop.

Produktionen er særdeles holdbar og veludført. Det er semi-støvet og forsøger gudskelov ikke at lyder mere som en bestemt periode end perioden selv. Dog ligger denne produktion i tidsbilledet "10erne", hvilket ikke er en kritik, men nok snarere en interessant ting at se tilbage på om nogle år. Der er lagt tid og energi i dette album, og det er en ganske holdbar omgang, der bør lyttes til mere end en gang. The Megaphonic Thrift er klart det mest interessante undertegnede har lagt øren til i 2015.

The Megaphonic Thrifts Sun Stare Sound havde release 20. februar 2015 på YAP Records.