Flere nyheder

 
Teater
Trimmet i 3-kanten

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Trimmet i 3-kanten
Man. 2. mar. 2015


(Foto: Søren Kuhn)

Nu har kvinder landet over endnu engang muligheden for at grine lidt af sig selv og råt for usødet få serveret fire kvinders undertrykte frækheder, når City Singlers tredje show "Trimmet i 3-kanten" tager på turné i marts og april 2015.

City Singler er en slags Ørkenens Sønner for kvinder. Anne Louise Hassing, Trine Gadeberg, Kaya Brüel og Sofie Lassen-Kahlke er på slap line og sætter (under)liv i tingene med en blanding af revy- og sangnumre. De fire singler - som i øvrigt alle er gift - kommer i dette show ind på emner som amning (om hvordan bryster pludselig ændres fra at være noget sexet til at være en vampyrpat, der ikke må se dagens lys), om hvad vi egentligt skal kalde vores kønsdele, og at vi kvinder skal lære at sige fra. Hvis man er sart anlagt, skal man ikke tage ind at se showet. Der bliver ikke lagt fingre imellem. Især ikke når kusserne får stemmeret. Det hele er pakket ind i lumre ord, men kvinderne har anskaffet sig en Tourette-fon, som omdanner frække ord til sobre folkekære egenavne, da de før er blevet beskyldt af anmelderne for at være for platte og for meget under bæltestedet.

Blandt højdepunkterne er Trine Gadeberg, som er den helt rette til at læse op af 50 Shades of Grey, som jo efterhånden er blevet enhver kvindes godnatlæsning. Hun læser en passage af bogen med en skøn jysk dialekt. Det er simpelt, men det virker, og man hører latterbrøl i salen, blandt andet fra undertegnede. Anne Louise Hassing kommer på scenen som Marie Key og fremfører nummeret "Landet", som er blevet udsat for noget af en morbid, men hylende morsom omskrivning. De fire labre larver får også redet på den nye bølge, da de alle sammen har polstret bagdelen og giver den gas i zebratights til "Twerking 9 to 5", "We Can Twerk it Out" og "She Twerks Hard for the Money". Undervejs i showet berør de, hvordan vi iscenesætter os selv via de sociale medier, og understreger det med at lave hashtag "fuckhvorermitlivperfekt". Vi smækker et filter på, skærer til og fra, så virkeligheden ser så perfekt ud som muligt. Og så er der gode råd til, hvordan det bliver sjovere at vaske tøj.

Betinna og Betina kiggede også forbi. Jeg har aldrig før set et City Single-show, men det er tydeligt, at disse karakterer er gengangere fra de tidligere shows. Personligt synes jeg ikke, de karakterer gjorde noget godt for showet. Klædt i en smule sort lak og en latexbadehætte og med et fetich/goth-alter med kiste, skeletter og blod, løber Anne Louise Hassing og Trine Gadeberg tossede rundt og gnider sig i skridtet med alverdens ting og sager og rider på en snor med hvidløg. Der sprang kæden af et øjeblik.

Der er flere højdepunkter undervejs, og undertegnede grinede af og til højt, men der var også nogle bundskrabere ind imellem. Dog kunne de ikke overgå højdepunkterne, og derfor lander jeg på fire stjerner. En god start til en tur i byen med veninderne.

City Singler: Trimmet i 3-kanten
Anmeldt i Glassalen 27. februar
Se turnéplan